Nu wordt het echt een kippenhok…

van Ei naar Kip - fotoshoot - 03-2021 (LQ) (8)

Nu wordt het echt een kippenhok…

In dit blog introduceren we graag officieel onze eerste collega! Benieuwd wie het is? Lees snel verder en maak kennis door zijn eigen geschreven blog.

Het nieuwe kipje, ze noemen me ook wel eens Joeri Broers. Ik ben 21 jaar oud, en sinds kort werkzaam bij van Ei naar Kip. Ik heb dankzij mijn broer aanleg voor de film wereld, toen ik klein was zaten we met een oude camera op zolder filmpjes te schieten van  de meest onzinnige dingen, we gingen scripts schrijven en komische sketches filmen, hij trommelde vrienden op en we leerde steeds meer door gewoon te doen. Ik als klein jochie van een jaar of 11, misschien 12 keek vooral mee met hoe hij dat dan deed. Toen ik 15 werd begon het allemaal weer wat te kriebelen, en kocht ik mijn eerste camera, microfoon en ringlight (video lamp voor om de lens van de camera). Ik ging het zelfde doen als wat mijn broer 3 jaar daarvoor ook deed maar dan anders. Ik maakte wekelijks vlogs op YouTube, en bedacht elke week een nieuw onderwerp om over te praten. Wat van korte duur was, als kind van 15 verwacht je dat de cijfers in 1 maand de lucht in stijgen maar niks is werkelijk waar, daar was ik al gauw mee gestopt.

Van keuken naar film

5 jaar later, ik had mijn shift in de keuken er op zitten, die zelfde avond kregen we te horen dat de 2de lockdown (Covid-19) van start zou gaan. Na eindelijk weer te kunnen knallen in de keuken was dat natuurlijk het laatste nieuws waar je op zat te wachten. Teleurgesteld zat ik met een vriend van mij in mijn auto en ik vertelde hem dat ik absoluut niet meer thuis wou zitten tijdens de lockdown, dat het tijd was om nieuwe dingen te leren en ik klaar ben voor iets nieuws maar dat ik het lastig vond om iets anders te gaan doen, want hoe pak je dat dan aan, en de belangrijkste vraag toen was; Hoe doe ik dat als de horeca straks weer open gaat? Het zat er nog niet aan te komen, maar het ging natuurlijk wel weer gebeuren.

Een telefoontje…

Toevallig had hij de week daarvoor iemand ontmoet, iemand met een eigen bedrijf in de filmwereld die misschien wel een handje hulp kon gebruiken. Ik twijfelde een beetje want ik wist dat ik het leuk zou vinden maar dat ik het niet ervaren genoeg zou zijn, eigenlijk durfde ik het niet maar toch trok ik de stoute schoenen aan en belde ik Kevin Ike op, ik vertelde mijn verhaal als hier boven en dat het mij wel leuk leek om in de lockdown periode mee te kijken hoe hij dat dan doet en nieuwe dingen te kunnen leren. We hadden een aantal keer afgesproken, ik stuurde wat beeldmateriaal op waarmee ik hem  liet zien wat ik geleerd heb in mijn zolder kamertje. Ik weet nog goed dat Kevin enorm enthousiast was over mijn werk en wat ik kon. We spraken af dat ik een aantal uurtjes per week mee kon kijken. Nu een half jaar verder zit ik 2 dagen per week bij Kevin op kantoor, leer ik enorm veel dingen over de filmwereld, werk ik zelfstandig aan projecten  en draag ik de titel cameraman, assistent en editor!

Benieuwd hoe ik werk? Of wil je meer van mij weten? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.