Mijn website is verouderd, moet ik dan wel een video laten maken?

silver-imac-near-white-ceramic-kettle-205316

Wij krijgen regelmatig nieuwe klanten die een verouderde website hebben of een website die nog niet online is. In een enkel geval is er zelfs nog helemaal niet aan een website gedacht. In dit artikel geven wij advies – samen met het advies van een websitemaker in ons netwerk. Mocht jouw website al wel klaar zijn voor video, dan verwijzen we je graag door naar het artikel met alle soorten mogelijkheden van online video

Ons advies 

Aan zzp’ers, bedrijven en organisaties die met video willen beginnen, maar een verouderde website hebben of helemaal geen website hebben, stellen wij altijd een vraag. Die vraag luidt: “Wil je de video online of offline inzetten?” Wanneer het antwoord ‘offline’ is, dan gaan we uiteraard graag met je aan de slag. Wanneer het antwoord ‘online’ is, adviseren wij altijd om eerst de website op te knappen. In de meeste soorten van online video wordt er verwezen naar een website. Wanneer deze website verouderd is of als er geen website is, zal de conversie van de online video minder hoog uitkomen dan wanneer er wel een goede website is. 

Waarom is een website belangrijk?

De deuren van jouw bedrijf zijn waarschijnlijk niet de hele dag open. Vaak kunnen klanten alleen doordeweeks bij je terecht en dan slechts tussen 9 en 5. Er is een plek waar jouw deuren 24/7 open kunnen staan, zodat geïnteresseerden jou op elk gewenst moment en vanaf elke locatie kunnen bezoeken. Met een professionele website op het wereldwijde web vergroot je je klantenbestand en je omzet.

Uit onderzoeken is gebleken dat mensen vaak in een paar seconden een mening vormen over iets of iemand. Het is lastig om die mening nadien bij te schaven. Met een gelikte site maak je vanaf het eerste moment een goede indruk en vergroot je de kans dat potentiële klanten zaken met je willen doen. Het zijn de details die het verschil maken. Wij maken een website die past in jouw huisstijl, zodat je digitale visitekaartje samengaat met datgene wat je in de ‘werkelijke wereld’ wilt uitstralen.

Wat zegt websitebouwer Peter van Aalderen?

Peter van Aalderen is mede-eigenaar van het Veenendaalse bedrijf HET.WORKS. Sinds 2012 ontwikkelen ze bij HET.WORKS maatwerk WordPress websites. Waarom maatwerk? Omdat je website het unieke karakter van jouw organisatie uit moet stralen, net als bij video. Een prettige bijkomstigheid van een maatwerk website is dat alles aanpasbaar is naar jouw wensen en dat er geen onnodige functionaliteiten hoeven worden ingeladen. Deze functionaliteiten zorgen in veel gevallen namelijk voor traagheid van je website.

“Het allerbelangrijkste aan een website is dat jouw doelgroep zich direct herkent en aangesproken voelt als ze de website bezoeken.” Aldus Peter. “Neem dan ook de tijd om uit te vinden wie je doelgroep is en wie jij als organisatie bent. Om dit uit te vinden spelen wij vaak een door onszelf ontwikkeld bordspel. Zo komen we er spelenderwijs achter wat de doelgroep van je bedrijf is en wat jou als bedrijf uniek maakt.”

Niet tevreden met jouw huidige website?

Wij hebben in ons netwerk een aantal websitebouwers zitten, waaronder HET.WORKS. Zij maken professionele websites en kunnen waar nodig ook helpen bij het vindbaar maken van de website in de zoekmachines. Mocht je vragen hebben over hoe je moet beginnen met het vernieuwen van je website, dan koppelen wij je graag aan Peter van Aalderen. Hij kan je namelijk geheel vrijblijvend van advies voorzien. Via de pagina ‘contact‘ kun je met ons in contact komen.

 

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.