Livestreaming voor bedrijven

Een online zakelijk evenement via een livestream...

Wij verzorgen livestreams voor bedrijven van A tot Z.

“Livestreaming, dat is niks voor ons, dat is toch alleen voor gamers?”,

Dit horen we regelmatig als we het met mensen hebben over livestreaming. Maar wist je dat we meer online zijn dan ooit? En de groeiende populariteit van live content laat zien dat livestreaming relevant is voor iedereen en voor elk bedrijf. Wellicht heb je zelf laatst nog een een livestream gezien zoals een concert of webinar

bruifloft_via_een_livestream_door_van_ei_naar_kip

Wat moet ik dan streamen?

Van alles kunnen we een livestream maken.

Bijvoorbeeld een interview met een medewerker of een tevreden klant, een vraag en antwoord sessie of een kijkje achter de schermen.

Livestreamen van een product- of bedrijfspresentatie

Een bedrijfs- of productpresentatie is een ideaal onderwerp voor een livestream. Aan de ene kant promoot je je bedrijf of product en tegelijkertijd zorg je voor meer conversie en naamsbekendheid.

Meer voordelen:

  • Exposure

Met een livestream heb je een hele grote potentiële doelgroep die je kennis kunt laten maken met je product of bedrijf.

  • Presentatie en demo

Je kunt een nieuw product lanceren en gelijk laten zien hoe het werkt.

  • Ga in gesprek

Door vragen te beantwoorden over het product of je bedrijf ga je in gesprek met je klanten. Je neemt hun onzekerheden weg en krijgt zelf waardevolle feedback.

Lees meer over livestreaming van product en bedrijfspresentaties

Livestreaming van bedrijfsfeest

Of het nou gaat om een livestream van een intern feestje of bijvoorbeeld een bedrijfsjubileum of bedrijfsopening waar mensen van buiten het bedrijf ook welkom zijn. Maak er een online evenement van en je hebt een onbeperkt aantal bezoekers en is je bereik zeer groot.

Met het delen van feestelijke momenten zoals een belangrijke mijlpaal, bedrijfsopening of een jubileum betrek je je klanten bij leuke evenementen en laat je als bedrijf net even een andere kant van jezelf zien.

Het is niet altijd business as usual maar er moet ook ruimte zijn om te ontspannen.

Lees meer over livestreaming van bedrijfsfeesten

Van Ei naar Kip is je partner voor livestreams

Wij weten wat er speelt op het gebied van livestreaming en wat er kan. Wij kunnen helpen met het bedenken en opzetten van succesvolle livestreams die klanten binnenhalen en aan je binden.

Wat wij voor je kunnen doen:

  • Meedenken

Samen zetten we je ideeën om naar succesvolle livestreams

  • Techniek

Wij regelen alle technische aspecten zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de techniek. Zoals het licht, geluidinstallatie, microfoons, camera’s, schermen enzovoorts.

  • Professionaliteit

Met een professionele uitstraling onderscheidt jezelf als bedrijf

  • Montage

Na afloop van de livestream kunnen we van de hoogtepunten video’s maken die je verder kunt inzetten als marketing of als herinnering.

 

 

20200813_093731
20210309_100715
20210309_101652

Alle voordelen van livestreamen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom bedrijven, organisaties of ondernemers zouden moeten nadenken over livestreaming.

Creeër betrokkenheid

Mensen vinden video content leuk en live content nóg leuker. Livestreams worden gemiddeld drie keer langer bekeken dan normale video’s en zorgen voor 24x zoveel reacties en comments.

Bereik je klanten waar ze zijn

Er is een grote kans dat je klanten nu online zijn. En op zoek naar nieuwe content die ze op hun mobiel kunnen kijken terwijl ze waarschijnlijk andere dingen aan het doen zijn.

Ga in gesprek

Je kunt tijdens een livestream in gesprek gaan met je klanten. Bijvoorbeeld door vragen te beantwoorden of ze hun mening te laten geven. Je krijgt zo directe feedback van je klanten en kunt ze bij je bedrijf betrekken.

Kost minder tijd

Een evenement organiseren kost meer tijd dan een livestream. Bovendien is het voor gebruikers laagdrempeliger om je livestream te bekijken dan een evenement. Je kunt gewoon vanuit de luie stoel deelnemen zonder dat je ergens heen hoeft te reizen.

Echte mensen, echte content

Oké, even tussen ons: Wij staan ook liever achter dan voor de camera. Gelukkig hoef je voor een livestream geen professioneel acteur te zijn. Authentieke content en echte mensen daar draait het om.

Kosteneffectief

Livestreaming is relatief goedkoop om mee te beginnen. Met een paar camera’s en goede belichting ben je er al. En je kunt gebruik maken van de vele gratis platforms die er zijn.

Vertrouwen opbouwen

Je kijkers zitten op de eerste rij en voelen zich VIPS. Met live content laat je een andere kant van jezelf en je bedrijf en creeër je vertrouwen.

Exposure

Je kunt met een lager marketingbudget meer mensen bereiken.

Dagelijks zijn er miljoenen mensen online op de verschillende platforms die je anders nooit had kunnen bereiken.

Daarnaast kunnen wij van alle opnames nog losse contentvideo’s maken.

Meer weten over het livestreamen voor jouw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.