Livestream van bedrijfsfeesten en jubileums

André - 20210520_164757

Waarom een livestream maken van een bedrijfsfeest of jubileum van jouw organisatie? Uiteraard is een fysiek feest het mooiste maar ook online feestvieren kan een mogelijkheid zijn. Ook de bereikbaarheid is natuurlijk vele maler groter omdat het publiek geen reistijd heeft.

Een combinatie van een offline bedrijfsfeest en online bedrijfsfeest behoort ook tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld wanneer collega’s of klanten in het buitenland zijn of niet aanwezig kunnen zijn door bijvoorbeeld ziekte of gezondheid.

Waarom livestreaming?

Live content is popular. Maar er zijn meer (en betere) redenen te bedenken waarom je live video moet inzetten bij bedrijfseesten of een jubileum.

Breng mensen bij elkaar

Het is niet altijd mogelijk om met alle genodigde tegelijk bij elkaar te zijn. Een livestream lost dit op en zorgt ervoor dat je als collega’s en relaties met elkaar in contact blijft. Dit versterkt het teamverband in periodes waar fysiek bij elkaar komen lastig is.

Makkelijker voor klanten

Voor je klanten is het makkelijker om via een livestream aanwezig te zijn. Geen reistijd en makkelijk in te passen in een drukke agenda.

Bereik meer mensen

Je bereikt makkelijker een grote groep mensen. Klanten wonen je evenement bij vanaf hun eigen kantoor en hun eigen mobiel of laptop. Het aantal genodigde in oneindig.

Laat andere kant van bedrijf zien

Het streamen van een jubileum of bedrijfsfeest is een perfecte kans om je als bedrijf of organisatie van een hele andere, meer persoonlijke kant te laten zien.

De sfeer tijdens bedrijfsfeesten is vaak toch meer ontspannen en dit zorgt voor een informele gesprekken. Bovendien een ideale manier om weer eens in contact te komen met klanten en relaties die je misschien al een tijdje niet hebt gesproken.

Hier vind je meer over livestreaming voor bedrijven, niet alleen voor feesten, maar ook voor andere evenementen zoals bedrijfspresentaties.

Wat kan je allemaal met livestreaming voor bedrijfsfeesten?

Je kunt alle kanten op met het maken van een livestream.

Van simpel tot complex

Je kunt al een livestream organiseren voor een uurtje met één camera. Maar je kunt het ook grootser aanpakken door een evenement te streamen dat bijvoorbeeld een hele dag duurt en wat je met meerdere camera’s in beeld brengt. Of wij kunnen meerdere locaties met elkaar verbinden wanneer jouw bedrijf meerdere vestigingen heeft.

Professionele uitstraling

Met leaders (intro’s) en graphics tijdens je presentatie zorg je voor een professionele uitstraling. Ook kan de live presentatie worden afgewisseld met eerder opgenomen video’s. Goed voor de afwisseling en hierdoor blijft het livestream boeiend om naar te kijken.

Gelukkig hebben we de foto’s, euh, video’s nog

Achteraf kun je van de livestream een compilatie van leuke momenten laten maken die je kunt delen als reminder aan een leuk evenement of met mensen die er niet bij konden zijn. Je kan de gemaakte content dan bijvoorbeeld ook hergebruiken.

Hoe pak je dit aan?

Een livestream maken van een feest of jubileum is helemaal niet moeilijk. Met voldoende mensen en de juiste techniek kom je een heel eind.

Dit doe je door:

Goede planning

Bedenk van tevoren hoe het evenement eruit komt te zien en wat de verschillende onderdelen van de livestream gaan zijn.

Marketing van het evenement

Zonder publiek heb je geen livestream. Zorg ervoor dat je teasers (korte video’s) op social media zet om mensen alvast warm te maken en nodig mensen uit.

Zorg dat alles technisch in orde is

Heel belangrijk: alles moet technisch in orde zijn. Slechte techniek werkt niet sfeerverhogend. Dus zorg voor een goede beeldkwaliteit, goed geluid en de juiste belichting.

Houd het interactief

Met voldoende interactie houd je de aandacht vast en bovendien wil je tijdens een feestelijk evenement dat iedereen met elkaar in contact komt.

Wat kost een livestream?

Het hangt af van hoe je het aanpakt: het maakt onder andere uit hoeveel camera’s er nodig zijn en hoe lang de livestream moet duren. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij luisteren graag naar je wensen en behoeftes, samen komen we tot een maatwerpoplossing. Meer lezen over livestreamen? Lees onze blog over het verzorgen van een livestream

Wij kunnen je hierbij helpen

Zoals je kunt lezen komt er nog best wel wat kijken bij het maken van een professionele en succesvolle livestream.

Wij weten wat er speelt op het gebied van livestreaming door onze jarenlange ervaring en regelen alles van A tot Z. De techniek, het materiaal en uiteindelijk een professioneel verzorgde livestream. Je geeft aan hoe je het wilt hebben, wij nemen het overige werk uithanden.

Wij zijn werkzaam in het gehele land maar vooral in de regio van Veenendaal, Rhenen, Ede, Harderwijk, Barneveld, Wageningen, Arnhem en Amersfoort.

Neem eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.