Hoe wij van Van Ei naar Kip pakkende productvideo’s voor je maken

20201119_154516

Of je nu een product of dienst verkoopt, een productvideo kan echt het make-or-break-moment zijn voor je potentiële klanten. Een sterke productvideo informeert en inspireert kijkers om je hun aandacht te geven en uiteindelijk hun portemonnee voor je te openen. Wij van Van Ei naar Kip hebben al heel wat productvideo’s voorbij zien komen – inclusief degene die zeer succesvol een product of dienst gelanceerd hebben. Wij begrijpen als geen ander waaruit een succesvolle productvideo bestaat. In deze blog krijg jij eens een kijkje in onze keuken. Dus wat zijn de geheimen van onze sterke productvideo’s?

1. Context is koning

Wij laten niet alleen zien hoe mooi je product is, maar laten ook zien hoe het past in het grotere plaatje van het leven van je klanten. Welk probleem lost je product op? Hoe verrijkt het het leven van je klanten? Inspireert het een klant om meer te doen? Vergroot het hun algehele geluk?

2. Laten zien én vertellen

Een productvideo met een sterk concept mag dan wel artistiek en fancy zijn, maar als de kijkers aan het eind niet weten wat je verkoopt, zullen ze waarschijnlijk niet geïnspireerd raken om klant te worden.Wij laten daarom je product zien, en vertellen tegelijkertijd je klanten er alles over dat ze willen weten. Zo eenvoudig is het.

3. Wat is je verhaal?

Wanneer mensen naar een productvideo kijken, willen ze niet alleen de technische specificaties van het product weten. Ze willen de mensen achter het product ontmoeten en de mensen die het gebruiken. Dit zie je terug in onze productvideo’s.

4. Speel in op je doelgroep

Vaak als bands op tournee gaan, schreeuwen ze de naam van de stad waar ze spelen. Wij raden aan om hetzelfde te doen in je productvideo, figuurlijk of zelfs letterlijk. Of je je nu richt op een bepaalde demografische of geografische doelgroep, wij vinden dat een sterke productvideo bovenal zeer relevant is voor de potentiële klanten.

5. Wij voegen ook wat persoonlijkheid toe

Wees niet bang om een productvideo te gebruiken om de identiteit van je merk aan de klant te brengen. Het tonen van je merkpersoonlijkheid is een sterke manier om je product eruit te laten springen tussen de miljoenen producten, diensten en video’s die er zijn.

6. Cruciale closure: de call-to-action

Maak het potentiële klanten gemakkelijk om je product of dienst te kopen zodra de video is afgelopen. Hoe? Wij voeg een call to action toe. Als iemand helemaal tot het einde van jouw drie minuten durende demonstratie van een blender komt, is hij waarschijnlijk behoorlijk geïnteresseerd om die blender te kopen. Als je productvideo meer een proof-of-concept is, kun je proberen een e-mail van de klant te krijgen of een link naar een preorder in je video op te nemen.

Heb jij een product of dienst die jij wilt lanceren met een sterke productvideo? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan: www.vaneinaarkip.nl/offerte

Bij van Ei naar Kip denken we graag met je mee. Zo komen we samen tot de sterke productvideo die van jouw product of dienst tot een succes maakt. We voegen animaties, muziek en tekst toe waar dit nodig is en geven het aan, vanuit onze expertise, wanneer wij denken wanneer het volgens ons nét even anders moet.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.