Het belang van video’s bij vacatures

selective-focus-photo-of-magnifying-glass-3074542

Zoek jij een nieuwe medewerker die écht bij je bedrijf past? Laat dan zien wie je bent!

Het zijn anno 2020 interessante tijden op de arbeidsmarkt. Er zijn 93 vacatures op 100 werklozen. Daarbij zou men denken dat vrijwel iedereen aan het werk kan, maar helaas is de mismatch op de arbeidsmarkt te groot. Concreet betekent dit dat werkgevers zich nog steeds moeten inspannen om de nieuwe medewerkers aan te trekken. En natuurlijk wil je dan ook de juiste medewerkers aantrekken. Om de juiste medewerkers aan te trekken is het van belang om te laten zien wie je bent, wie er bij je werken en wat je nieuwe collega kan verwachten. Employer branding is zeer belangrijk. Het inzetten van goede en persoonlijke content is onmisbaar geworden en video is een prachtig middel om je organisatie en cultuur in optima forma uit te dragen. In deze blog verteld recruiter Maarten van Steenbergen van RecruitMens wat het belang van video’s is bij vacatures. 


Versterk je werkgeversmerk met video

De inzet van video in recruitment wordt door steeds meer recruiters en bedrijven omarmd. Het wordt onder andere ingezet voor employer branding, werven van nieuwe medewerkers, tijdens het selectieproces en ook tijdens het onboarden van nieuwe collega’s. 

Employer branding valt te omschrijven als het imago van de organisatie bij mensen die voor je werken of die je zou willen recruiten. Bewegend beeld en video zijn hierin van belang, omdat mensen beeld 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. Het gebruik van video is een ideale oplossing. Je laat zien als organisatie transparant te zijn, maar video is natuurlijk ook perfect om complexe verhalen op een beeldende manier duidelijk te maken.

Werf je nieuwe collega met video

Een vacature uitzetten met video is een traditionele manier van video inzetten en kan een interessante trigger zijn om toekomstige werknemers over de streep te trekken. Met visuele content maak je een vacature velen malen aantrekkelijker voor kandidaten. Video biedt alle handvatten om het gewenste beeld en gevoel te geven bij de baan, de werkplek en de collega’s. Een indruk die je zelfs met een onbeperkt aantal woorden niet kunt overbrengen. In onderstaande situaties is het zinvol om een wervingsvideo in te zetten.

  • Er in totaal te weinig sollicitaties binnenkomen op vacatures
  • De sollicitaties van een te lage kwaliteit zijn
  • Uw bedrijf wil groeien op social media
  • Uw bedrijf een bepaald imago wil veranderen
  • De naamsbekendheid nog laag is

Onboarding video’s of kennismakingsvideo’s

Naast video inzetten voor vacatures kun je video ook inzetten voor het onboarden van nieuwe collega’s. Dit kan het proces versneller doordat de nieuwe collega op zijn eigen tijd een aantal video’s kan kijken waarin het DNA van het bedrijf wordt weergegeven. Uiteraard is persoonlijk contact ook belangrijk, video is daarom geen vervanging maar een toevoeging. 

Waarom zijn dan video’s belangrijk bij vacatures?

In dit artikel zijn al veel redenen genoemd. De belangrijkste redeneren zijn;

  • Het draagt bij aan je zichtbaarheid
  • Wekt vertrouwen op
  • Naamsbekendheid vergroten

Wanneer zet RecruitMens video in?
RecruitMens ondersteunt MKB bedrijven in Gelderland en Utrecht om de eigen personeelswerving van nieuwe impulsen te voorzien. “Wij maken organisaties en functies zichtbaar voor de juiste doelgroep”. Aldus Maarten. Met het inzetten van video tijdens bijvoorbeeld wervingscampagnes op social media, slaat RecruitMens regelmatig twee vliegen in één klap. We laten een echt en goed beeld zien van de organisatie en functie, tegelijkertijd spreek je hier direct de juiste doelgroep mee aan. Laat zien wie je bent!

Lukt het maar niet om die ene nieuwe collega te vinden? Dan kun je vrijblijvend met ons contact opnemen. Wij werken samen met verschillende recruitbedrijven en wij kunnen je koppelen aan het perfecte bedrijf voor jouw onderneming. 

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.