Een zakelijke uitleganimatie laten maken

zakelijke uitleganimatie uitleganimaties laten maken

We zien steeds vaker uitleganimaties (ook wel explanimation genoemd) op websites en socialmedia voorbij komen, misschien is het jezelf ook wel eens opgevallen? Waarom worden er zoveel animaties gemaakt en wat is de kracht en het effect van een animatie? Wij zullen je de voordelen en nadelen en de kosten vertellen van het laten maken van een animatie in deze blog.

Waarom een uitleganimatie laten maken?

De belangrijkste reden van het maken van een animatievideo is dat het hebben van een video nooit een doel op zich mag zijn. Voorbeelden van doelen die bereikt kunnen worden met een uitleganimatie zijn bijvoorbeeld; nieuwe concepten uitleggen, als versterking aan je marketingcampagne of om ingewikkelde en complexe kennis eenvoudig over te brengen.

Maak van iets complex, iets eenvoudigs

Misschien wel de grootste reden om een animatie te laten maken is dat je vaak heel gemakkelijk iets complex, zeer eenvoudig kan maken met beelden. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuw product of dienst aanbied die je niet in 1 zin kan uitleggen. Of leg uit hoe mensen jouw nieuwe app of software moeten gebruiken.

Voor – en nadelen van animatie ten opzichte van video

Zoals bijna alles zitten er overal voor en nadelen aan, zo ook tussen echt videobeelden en animatie. Hieronder hebben wij een aantal voor- en nadelen tegen over elkaar gezet. Maar hierbij is het natuurlijk wel zo dat het per project kan verschillen.

De nadelen van animatie

 • Echte mensen stralen natuurlijk makkelijker vertrouwen uit dan een getekend poppetje. Dus het is wel belangrijk om zelf alsnog persoonlijk zichtbaar te zijn.
 • Het kan soms veel tijd in beslag nemen wanneer er ingewikkelde bewegingen geanimeerd moeten worden. Of wanneer het heel realistisch gemaakt moet worden.

De voordelen van animatie

 • Vaak zijn de kosten goedkoper dan echte videobeelden omdat er geen acteurs, locatie en medewerkers nodig zijn om te helpen bij de opnames.
 • Het is makkelijk aanpasbaar, wil je toch liever een blond personage kan dat zeer eenvoudig worden aangepast.

Maar je kan natuurlijk ook van beide de krachten gebruiken en samen voegen tot 1 video. Een video met daarin animatie verwerkt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem met ons vrijblijvend contact op.

Wat zijn de kosten van een animatievideo?

De kosten van een animatievideo zijn afhankelijk van de lengte, inhoud, stemacteur, muziek en eventuele beelden met rechten. Maar gemiddeld kost een uitleg animatie van circa 1 minuut met ondertiteling rond de 1.600 inclusief ondertiteling, muziek en voice-over.

Wil je voor jouw idee of concept een precisie prijs ontvangen? Wij maken binnen 1 dag een uitgebreide offerte met alle kosten op een rijtje. Vraag een offerte aan via onze contactpagina.

Hoelang duurt het maken van een animatie?

Gemiddeld duurt het 3 tot 5 weken totdat wij een animatie gemaakt hebben. Dit is wel afhankelijk van een aantal factoren. Op welke momenten krijgen we feedback, en een langere animatie duurt over het algemeen natuurlijk langer om te maken dan een kortere animatie.

Het maken van een uitleganimatie in 4 stappen

Voor het maken van een goede uitleganimatie zijn een aantal stappen nodig. Hieronder is een overzicht te zien van het aantal stappen die we doorlopen tijdens het gehele proces. Uiteraard blijft het maatwerk en zullen we misschien bij het ene project sommige stappen weg laten of toevoegen. 

 1. Het plan;
  We maken een documentatie waarin staat wat is het doel van de animatie en wie is de doelgroep. En eventuele extra informatie waar rekening mee moet worden gehouden bijvoorbeeld tone-of-voice. Ook staat erin het plan wat de eisen zijn voor de animatie bijvoorbeeld ondertiteling.
 2. Script;
  Op basis van het plan maken wij een script met daarin alle tekst die wordt verteld door de voice-over onder de animatie.
 3. Storyboard;
  Dit is een schematische weergave van de animatie met per scene aangegeven wat er gaat gebeuren. Ook de kleuren en muziek sferen worden zo goed als mogelijk beschreven.
 4. Uitwerken;
  Na akkoord op het script en storyboard zullen wij tot uitvoering overgaan. We gaan vaak beeld voor beeld aan het werk voor een zo mooi mogelijk resultaat. Voegen geluidseffecten en muziek toe voor meer diepgang.

Waarvoor kan een animatie gebruikt worden?

Interne communicatie;                
Wanneer je nieuwe software hebt of een koerswijziging wilt uitleggen

Prototype beeldend maken;
Je hebt een gaaf idee voor bijvoorbeeld een app website maar je kan het niet makkelijk in woorden uitleggen. Dan is wellicht animatie een goede oplossing om jouw concept te verhelderen.

Marketingcampagne;
Animaties en bewegende beelden doen het goed op internet. Ze zijn vaak laagdrempelig om te bekijken en dat werkt in je onlinemarketing.

Jaarverslag animatie;
Als je als bedrijf elk jaar een verslag maakt kun je er ook aandenken om het jaar te verbeelden met een animatie. Zo laat je aan al je relaties en medewerkers met beeld zien wat jullie hebben bereikt.

Inspiratie

Wij geven graag met een aantal gemaakte animatievideo’s inspiratie.

Uitleg animatie werking van een app


Uitleg animatie voor verkoopgesprekken

Verkoop animatieAnimatie verwerkt in echte video beeldenOok een uitleganimatie laten maken?

Nog niet helemaal overtuigd over de kracht van animatie voor jouw bedrijf? Of wil je gewoon eerst wat meer informatie? Geen probleem, wij komen graag bij je langs en geven een goed inzicht over de mogelijkheden van animatie voor jouw als ondernemer.

Bel ons via 06-50404114 of stuur een mail naar info@vaneinaarkip.nl voor een afspraak.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.