Een testimonial video laten maken

Een testimonial review video laten maken

Video-testimonials zijn niets meer dan reviews van jouw klanten op video vastgelegd. Jouw klanten delen hun ervaring met jouw product of dienst via een video. Op deze manier maak je het maken van een keuze voor een bepaald product of dienst voor de consument gemakkelijker. Nieuwsgierig naar wat een testimonial video exact inhoudt en hoe jij dit kunt realiseren voor jouw onderneming? Lees dan snel verder.

De definitie van een testimonial

Een testimonial is een positieve verklaring waarin je klant zijn/haar ervaring deelt. Dit kan aan de hand van een geschreven review, een stukje audio, maar het kan ook vastgelegd worden op video. In vergelijking met de term endorsement, wat een aanbeveling is van een bekend persoon, is een testimonial een review van een gewone consument.

Waarom testimonial video’s inzetten?

Zelf roepen dat je het beste product of dienst hebt is gemakkelijk en daardoor voor de consument vaak ook erg ongeloofwaardig. Wanneer anderen jouw product of dienst aanbevelen levert dit een grote bijdrage aan je reputatie en heeft het dus een positieve invloed op je geloofwaardigheid. En geloof het of niet, mensen blijven kuddegedrag vertonen en daar kun jij gebruik van maken!

Benieuwd naar alle video mogelijkheden voor jouw onderneming? Van Ei naar Kip ontwikkelt video’s die aansluiten op de wensen van de doelgroep(en) voor een betaalbare prijs aan de hand van verschillende kant-en-klare videopakketten. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op: Video content pakketten.

Voorbeeld van een review video.

Hoe regel ik een klant die mee wil werken?

Bij veel ondernemers komt gelijk de vraag naar boven hoe ze aan een klant komen die mee wil werken aan een testimonial video. Zie het als cadeau naar de klant, zeker als het een zakelijke klant is. Door jouw video-testimonial wordt deze klant en zijn/haar bedrijf ook onder de aandacht gebracht via jouw testimonial video. Zo creëer je een win-win situatie voor beide partijen. Is het geen zakelijk klant? Dan kun je altijd werken met een presentje of extraatje als blijk van waardering voor het meewerken.

3 tips voor het maken van een perfecte testimonial:

1.Zorg dat de review geloofwaardig is

Niets doet meer afbreuk op je reputatie dan een testimonial video waarin je broer, moeder of vriendin een te positieve en gelikte review geeft. Zorg ervoor dat je een video-testimonial altijd opneemt met een echt tevreden klant. Geloofwaardigheid en transparantie is key!

2. Laat de klant concrete voorbeelden benoemen

Wanneer je klant met concrete voorbeelden komt waarom hij/zij zo tevreden is, zorgt dit voor vertrouwen bij je (potentiële) klant. Denk hierbij aan uitspraken als: “Onze online zichtbaarheid is met 60% gestegen, sinds wij werken met video’s op onze webpagina’s”. Hoe concreter de voorbeelden zijn, hoe overtuigender het overkomt.

3. Verwerk niet alleen positieve feedback

Een klant is bijna nooit 100% tevreden. Het verwerken van lichte feedback of een kritische noot zorgt dat de positieve feedback nóg overtuigender overkomt. Het laat merken dat de klant niet alles zomaar als positief ervaart, maar dat jij met jouw product of dienst net het verschil heeft gemaakt.

Hoe gaan wij te werk?

Jouw wensen staan voorop als het gaat om de testimonial video. Wat en door wie er wat gezegd wordt is helemaal aan jou. Liever alles van A tot Z uit handen geven? Dat kan natuurlijk ook! Wanneer je alles uit handen geeft nemen wij, indien gewenst, ook alle zorgen rondom het benaderen van klanten en het maken van een afspraak op ons. Wij zullen de klant benaderen, informeren en begeleiden in het review proces. Daarnaast zullen wij een afspraak met hen inplannen van ongeveer 2 uur voor het opnemen van de video.

Stappen die wij ondernemen:

  • We verdiepen ons in jouw product of dienst
  • We nemen contact op met de gewenste (positieve) klant en nemen een kort telefonisch interview af en plannen een afspraak in
  • Tijdens de afspraak beginnen we met een kennismaking en zetten we de camera en eventueel verlichting klaar
  • We leggen de review op video vast aan de hand van een kort interview
  • Maken we sfeerbeelden die we over het interview heen monteren

Wij doen er alles aan om het maken van een testimonial video ook leuk voor de klant in kwestie te maken. Woont de klant klein of vindt de klant het erg spannend? Dan zorgen wij voor een passende oplossing en coaching, zodat iedereen zich er prettig bij voelt.

Wat kost een review video?

De kosten voor het maken van een review video zijn afhankelijk van het aantal video’s, het aantal opname momenten en het aantal montage en productie uren. Om je toch een kleine indicatie te geven staat hieronder een overzicht van kosten voor het maken van een testimonial video:

De kosten per video-testimonial:

1 Losse review video: vanaf € 850,-
Vanaf 4 stuks: € 777,-
Vanaf 6 stuks: € 758,-
Vanaf 12 stuks € 698,-

Prijzen zijn per video en exclusief 21% BTW. Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Wil je liever per maand betalen? Bekijk onze maand pakketten

Voorbeeld van een review video.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Er zijn verschillende redenen waarom klant reviews bij dragen aan de reputatie en geloofwaardigheid van jouw onderneming. Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw klanten aan het woord te zien in een video-testimonial? Neem gerust eens contact met ons op en wellicht kunnen we samen voor een positieve testimonial video zorgen.

 

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.