Digitale open dag of open avond organiseren? Alle mogelijkheden op een rij

video tour door school

De open dagen of open avonden voor het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en universiteiten zitten er ondertussen toch echt aan te komen voor scholen en andere onderwijsinstellingen. Dé mogelijkheid om aan toekomstige studenten of scholieren te laten zien wie jij bent als school zijnde en wat je allemaal te bieden hebt. Welke opleidingen, faciliteiten en docenten/professors aanwezig zijn voor de ontwikkeling van studenten en scholieren.

Zoiets simpels en een bekend fenomeen voor elke ouder en zoonlief of dochterlief. Vaak ook een moment om naar uit te kijken: het eerste echte contactpunt met je toekomst. Waar ga je naar school? Welke opleiding ga je doen? Een cruciale eerste kennismaking. Iets wat door de huidige pandemie simpelweg niet meer mogelijk is, of om aan te tonen hoe vooruitstrevend en innovatief jouw school is. Misschien wel een combinatie van beide?

Bij van Ei naar Kip bieden we vele opties aan waardoor een digitale open dag of open avond gegarandeerd onvergetelijk zal zijn. In dit blog zullen we deze opties uitgebreid behandelen, zodat jij alle informatie hebt om een beslissing te maken voor jouw digitale open dag of open avond!

Welke opties zijn er voor een open avond of open dag?

Presentatie video’s

Een presentatie video is eigenlijk niets meer dan wat de titel eigenlijk zegt. Het is een simpele opzet waarbij er één of twee sprekers voor een scherm staan en een presentatie geven over de opleiding of de school, bijvoorbeeld. Het is vooral hetzelfde als wanneer er een publiek aanwezig is, enkel dan met een cameraman in plaats van een grote groep mensen voor je.

Dat het een simpele opzet is, neemt niets weg aan de professionaliteit. De video wordt gefilmd met meerdere camera’s. Daarnaast wordt het ook professioneel gemonteerd, precies naar wens. Hier kunnen animaties aan worden toegevoegd en/of achtergrondmuziek.

De opnametijd per presentatie ligt gemiddeld tussen de 10 en 30 minuten. Dit hangt vooral af van de lengte van de presentatie en de snelheid van de spreker(s). Of als er bijvoorbeeld opnieuw gestart moet worden.

De prijzen voor een presentatie video variëren afhankelijk van de duur:

  • 10 minuten durende video vanaf 175 euro per stuk;
  • 5 tot 10 minuten durende video vanaf 125 euro per stuk;
  • 3 tot 5 minuten durende video vanaf 80 euro per stuk.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Interviews met leerlingen/docenten

Interviews zijn een handige en betrouwbare manier om te vertellen hoe iemand zich ergens over voelt of hoe iets wordt ervaren. Dit omdat zij veel weten over hoe het gaat op school en dit vaak anders wordt ontvangen dan wanneer de directeur een verhaal vertelt. Een interview wordt in deze mate gewoon eerlijker gevonden. Het is daarom een must-have voor jouw digitale open dag of open avond.

Er kan bijvoorbeeld een scholier of student, of zelfs een docent worden gevraagd over hun vak, ervaring, opleiding of het studentenleven. Door de korte duur van een interview zijn de kosten per video ook erg aantrekkelijk. Wanneer een leerling niet op school mag of kan komen hebben we ook creative oplossingen om interviews half via een video-call te doen. 

Zo is een interview van 2-3 minuten al mogelijk vanaf 350 euro inclusief professionele montage. De minimale afname zijn 3 stuks. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Video’s van de opleiding zelf

De opleiding in de spotlight zetten: een belangrijk onderdeel van iedere open dag of open avond! De aankomende studenten of scholieren moeten zich natuurlijk wel kunnen identificeren met de opleiding en er vooral naar uitkijken om te beginnen. Het is dus belangrijk om een opleiding zo goed mogelijk op de kaart te zetten en in dit opzicht erg creatief te zijn, omdat interactie minimaal is.

Een video van de opleiding is een handige manier voor een eerste kennismaking met de opleiding. Hier kunnen bijvoorbeeld meerdere mensen in de video voorkomen, zoals studenten en docenten. Wij doen vervolgens ons best om er een promotie video van te maken en te monteren waar je meer dan tevreden mee bent. Wil je bijvoorbeeld een voice-over? Ook dat is mogelijk.

Een video van de opleiding duurt 2-3 minuten. Deze optie is mogelijk vanaf 550 euro per video.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Digitale rondleiding

Een digitale rondleiding geven vergt een grotere investering dan bovengenoemde mogelijkheden. Dit komt omdat er vaak meer werk en tijd in zit. Maar het resultaat mag er dan ook absoluut zijn!

Bij een digitale rondleiding geven doorgaans leerlingen of docenten een rondleiding door de school. Tussendoor stoppen zij bij lokalen of belangrijke punten op school zoals kluisjes en het schoolplein en geven zij hierover informatie. Zo creëren we een ervaring alsof de kijker zelf door het gebouw loopt, maar dan digitaal. Het is ook mogelijk om interviews op te nemen die te gebruiken zijn bij de rondleiding: echte toegevoegde waarde! Eventueel kan dit ook met een 360 graden video.

Het filmen van een digitale rondleiding kost gemiddeld één draaidag van 8 uur. Bij van Ei naar Kip gebruiken wij hiervoor een cameraman en een geluidsman/assistent om de kwaliteit en professionaliteit te waarborgen. Het resultaat is een circa 4-5 minuten durende virtuele rondleiding die jouw school direct op de kaart zet.

Een virtuele video rondleiding is mogelijk vanaf 1200 euro.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Livestream/webinar

Naast het opnemen van een presentatie, is het ook mogelijk om de gehele open avond of open dag te livestreamen. Je kunt hier kiezen om alles live te presenteren, maar ook om tussendoor video’s in te starten om de spreker(s) wat rust te geven en de kijkers wat afwisseling te laten zien.

Bij een livestream is alles mogelijk: inbellen met het publiek, schakelen tussen meerdere camera’s, graphics en titels of zelfs een studio op locatie: niets is te gek! Wij bieden al livestreams aan vanaf 950 euro dit is een eenvoudige livestream met 1 camera van maximaal 4 uur. Een professionele livestream met meerdere camera’s is mogelijk vanaf 1600 euro. Afhankelijk van de duur van de livestream en welke extra wensen er zijn. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Extra opties

Iedere school is uniek en heeft unieke wensen. Daarom bieden we nog extra opties aan waar je gebruik van kunt maken om zo je video een boost te geven, of alle studenten of scholieren te kunnen faciliteren.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondertiteling, audio beschrijving voor slechthorenden of slechtzienden en drone opnames. We staan ook open voor creatieve ideeën en denken hierin graag met je mee! Staat jouw wens er dus niet tussen, aarzel niet om het met ons te bespreken.

Wanneer is jouw open dag?

Een beslissing maken om de ideale open dag of open avond te organiseren is niet makkelijk, dat begrijpen we. Daarom, zoals we al eerder aangaven, denken we graag met je mee! Iedere school en iedere opleiding heeft unieke wensen. Er is dus niet iets als ‘one size fits all’ of een formule die we gebruiken. Samen met jou stemmen we af wat het beste zal werken gebaseerd op jouw budget.

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek. We kijken er naar uit om de mogelijkheden en jouw wensen door te spreken!

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.