Videopodcast

Laat je verhalen horen

Wat is een videopodcast?

 

Een podcast is een audio-opname van interview of gesprek met vaak meerdere personen. Ze discussiëren over bepaalde onderwerpen of leggen dingen uit aan de luisteraars. Het is het beste te vergelijken met een talkshow, maar dan zonder beeld. 

Een podcast kun je plaatsen op je website, sociale media of platformen die gemaakt zijn voor podcasts. Vaak worden podcasts onderweg geluisterd in de auto of trein. Soms worden de podcasts gewoon thuis of op kantoor geluisterd en dan is het wel jammer dat er geen beeld bij is… 

 

Een videopodcast is daarin anders: het audiogedeelte gaat hetzelfde als bij een normale podcast, maar er zijn meerdere camera’s geplaatst op de personen die iets vertellen. Van de beelden wordt een mix gemaakt, zodat je ziet wie het gezicht achter de stem is en het leuker is om te luisteren. Het is het beste te vergelijken met een online webinar.

Opnames op locatie

Een videopodcast kan worden opgenomen in een professionele studio, maar ook gewoon op locatie. Wij kunnen binnen een uur een opnamestudio opbouwen. Voor het maken van een videopodcast werken wij samen met professionele geluidsmensen. Ook op locaties waar geen internet en/of stroom aanwezig is, zoals in het bos, zijn er mogelijkheden om een videopodcast op te nemen.

Waarover gaat een videopodcast?

Over allerlei onderwerpen zijn er vandaag de dag podcasts te vinden. De belangrijkste regel is dat een podcast in ieder geval moet amuseren, informeren of inspireren. Een pocast heeft effect als het toegevoegde waarde geeft. Vertel bijvoorbeeld over de nieuwe ontwikkelingen in je branche. Wij gaan graag met jou in gesprek om vrijblijvend mee te denken.

Maak losse videocontent van de gehele podcast

Wanneer je opnames hebt van je hele podcast, kun je daar makkelijk verschillende korte video’s van maken. Videofragmenten met bijvoorbeeld een aantal inspirerende quotes. Door een videopodcast achteraf op te knippen in losse stukjes, creëer je een videobeeldbank met korte filmpjes die je verspreid kan inzetten in je online marketing. Hoe voller je videodatabase zit, hoe beter je kunt inspringen op de actualiteit.