Review video laten maken door van Ei naar Kip. Waarom?

Het verhaal vertelt door jouw klant...

Review video laten maken door van Ei naar Kip. Waarom?

We weten allang dat review video’s kijken, bijna altijd voorafgaat aan het besluit om iets te kopen. Van de beste vakantiebestemming tot wat de beste wasmachine is voor een klein appartement, de review video is een cruciale bron voor shoppers bij het evalueren van aankoopbeslissingen. En het ziet er niet naar uit dat dit zal afnemen in de toekomst. Integendeel…

20210302_092317

Wat is er nieuw?

Mensen willen niets liever dan vooraf weten waar ze aan beginnen voordat ze een aankoopbeslissing nemen, maar dat is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is dat ze op zoek zijn naar de persoonlijke, échte ervaringen van anderen – en die ook bekijken – om hen te helpen beslissen wat voor hen de juiste keuze is. Een video review is daarmee veel meer dan alleen een productrecensie.

Eerst zien, dan geloven!

Neem bijvoorbeeld reizen. Voordat mensen geld uitgeven aan een vakantie, willen ze weten hoe het echt zit. Ze willen van alles eerst zien, van hoe andere gezinnen in de hotelkamer zich vermaakten tot de voorzieningen en lokale attracties, en zelfs of hun kinderen het naar hun zin hadden.

Mensen zien video’s van andere kinderen die plezier hebben bij het zwembad en het wordt voor de kijker een werkelijk scenario dat zij ook kunnen beleven. Het laat mensen ook zien hoe de dingen zullen zijn door de ogen van iemand zoals zij – in plaats van gepolijste website foto’s die geen enkele imperfectie toelaten. Ook voor review video’s geldt dus de spreuk: eerst zien, dan geloven.

20210301_150244

Wat is de aantrekkingskracht van dit soort video's?

De consument van vandaag is geobsedeerd door onderzoek. Wij van van Ei naar Kip begrijpen dat consumenten ergens helemaal induiken, om zich vervolgens comfortabel te voelen bij hun beslissing. Een eerlijke mening krijgen van iemand die er meer van afweet dan jij, maar die toch net als zij zijn, en die dezelfde beslissing hebben genomen, geeft een gevoel van veiligheid.

Hier is ook het element van geloofwaardigheid: Mensen willen mensen met wie ze zich kunnen identificeren eerlijk zien praten over een product, zowel de goede als de slechte kanten ervan. Het voelt betrouwbaarder en laat hen weten waar ze aan beginnen.

Onze tips voor marketeers

Als je video’s maakt, controleer dan of je alledaagse taal gebruikt. Mensen willen iets zien waarmee ze zich kunnen identificeren. Wij laten daarom zien hoe je product of dienst echt is, in levensechte omstandigheden en hoe het bijdraagt aan het geluk van jouw klant. Op sociaal gebied hebben merken zich gerealiseerd dat ze dingen niet te gepolijst of te geproduceerd eruit moeten laten zien. Dit is iets wat wij als geen ander begrijpen en dagelijks toepassen in onze video’s. Eerlijkheid duurt nu eenmaal het langst.

Wil jij beginnen met videomarketing? Vraag een gratis offerte aan.