Bedrijfsfilm

Vertel het verhaal van jouw bedrijf met film

Wij maken bedrijfsfilms met inhoud...

Hoe leuk is het om de wereld te vertellen over jouw bedrijf? Met een amusante en boeiende video wek je de belangstelling van potentiële klanten. Misschien heb je zelf al wel een idee en wil je dit samen met ons uitwerken tot een professionele video. Wij helpen jou met het gehele proces, van eerste idee tot complete videocampagne. Benieuwd naar ons werk? Bekijk ons portfolio hier.

_1255532

Waarom een bedrijfsfilm laten maken?

Ondernemers zijn voornamelijk met twee dingen bezig: het toevoegen van waarde en het zichtbaar maken ervan. Video is een vorm om die zichtbaarheid te bewerkstelligen. Het kan online worden vertoond op onder meer je website of sociale media, maar ook offline in bijvoorbeeld een showroom of beursstand. Niet alleen video’s kunnen je zichtbaar maken; ook blogberichten of foto’s hebben effect. Elke vorm heeft weer zijn eigen voordelen. Met video wek je vertrouwen op en scoor je – bij goed gebruik – hoger in de zoekmachines. 

De opnames

Voor een bedrijfsfilm zijn er natuurlijk beelden nodig; deze beelden moeten worden opgenomen. Soms gebeurt dit op één locatie en soms maken wij een avontuurlijke reis om alle beelden te maken. Bij de meeste opnames zijn we vaak met z’n tweeën: een cameraman en een geluidsman/assistent. We plannen de draaidag of draaidagen zo efficiënt mogelijk in, zodat in vrijwel alle gevallen gewoon kan worden doorgewerkt in de productiehal of op kantoor; je bedrijf hoeft tijdens de opnames niet stil te liggen.

DSC09006
vanEinaarKip_kantoor08-2019 (1)

De montage, de videobewerking

Na de opnames moet de film natuurlijk worden bewerkt. Tijdens deze fase sturen wij altijd zo snel mogelijk een proefversie, een eerste versie. Na jouw feedback hierop gaan we verder met de afwerking van de film.

Indien gewenst is het mogelijk om zelf aanwezig te zijn bij de montage. Wij hebben een groot scherm waarop je mee kan kijken naar het uiteindelijke resultaat. Het voordeel hiervan is dat feedback direct gegeven kan worden en daardoor het proces vaak sneller verloopt. Bekijk onze volledige werkwijze hier.

Professionele partners

Wij hebben voldoende kennis in huis om jouw bedrijf te laten stralen in een video. Mocht onze expertise of apparatuur niet toereikend zijn om aan jouw ideeën te voldoen, dan kunnen wij een beroep doen op ons netwerk. We hebben nauw contact met professionele partners op het gebied van beeld, animaties, licht, geluid en voice-over. Ook kunnen we indien nodig extra cameramensen en apparatuur inhuren.

Praktische informatie over onze bedrijfsfilms

Wij voorzien onze klanten altijd van vrijblijvend advies tijdens een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden ook de meeste praktische vragen beantwoord. De meest voorkomende vragen tijdens deze gesprekken staan hieronder beantwoord. 

Wat is jullie werkwijze?

Een goed begin is het halve werk. Het is een cliché dat ook voor het maken van een bedrijfsfilm geldt. Het succes staat of valt bij de voorbereidingen. Wij filmen niet lukraak wat shots van je bedrijf, maar willen een verhaal vertellen. Wat maakt jouw bedrijf uniek? Welk gevoel wil je uitstralen? Waarom moeten potentiële klanten bij jou zijn en niet bij je concurrent? Antwoorden op deze belangrijke vragen komen boven tafel tijdens een voorgesprek. Bekijk onze volledige werkwijze hier.

Hoelang duurt het proces?

Wij werken met een klein team en kunnen daardoor snel schakelen. Het maken van een bedrijfsfilm is al mogelijk binnen een tijdsbestek van enkele dagen – soms zelfs uren. Uiteraard is de productietermijn afhankelijk van de exacte wensen. Wij zullen er alles aan doen om jouw deadline te halen.

Wat kost een bedrijfsfilm?

Wij leveren maatwerk en hanteren daarom geen vaste tarieven. Elke opdracht is anders en elke prijs dus ook. Deze manier van werken heeft als voordeel dat je nooit te veel betaalt en wij kunnen aanpassen aan jouw budget. Wil je toch een richtlijn? In dit artikel staat een voorbeeld voor de kosten van een bedrijfsfilm

Wat kan ik doen met een bedrijfsfilm?

Het is leuk om je bedrijfsfilm aan de visite tijdens je verjaardag te laten zien, maar dat is natuurlijk niet de reden om een bedrijfsvideo te laten maken. Een bedrijfsfilm kan offline gebruikt worden, bijvoorbeeld op televisies in jouw bedrijfspand of winkel, of op grote schermen langs de snelweg of tijdens een evenement. Misschien wel de goedkoopste en meest effectieve manier om met je bedrijfsfilm een groot bereik te creëren, is door de video online in te zetten. Wij adviseren graag hoe je met de video de juiste doelgroep kunt bereiken; the medium is the message.

Wil jij beginnen met videomarketing? Vraag een gratis offerte aan.