Animatie

Leg jouw product of dienst uit met een animatiefilm

Animatiefilms

Een boodschap op een heldere en creatieve manier communiceren? Met een animatiekarakter is dat mogelijk, zonder dat je zelf voor de camera hoeft te verschijnen. Een animatiekarakter is een digitaal vormgegeven poppetje dat kan bewegen – in 2D of 3D. Op basis van een ingesproken tekst en eventuele beweeginstructies komt het fictieve figuurtje tot leven. Naast figuurtjes kun je ook teksten en vormen animeren. 

Toepassingen van een animatie

Wij kunnen voor jou een ‘digitaal gezicht’ van je bedrijf ontwerpen, maar ook voor andere vormen van animaties kun je bij ons terecht; het animeren van logo’s bijvoorbeeld. Bewegende beelden hebben sneller en langer de aandacht dan iets stilstaands. Op die manier krijgt de intro of outro van jouw film meer nadruk, zodat je bedrijfsnaam/-logo beter blijft hangen. 

 

Ook als je iets complex wilt overbrengen kan het raadzaam zijn om daarbij gebruik te maken van grafische middelen. Aan de hand van infographics worden data op een visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd. Een infographic is een weergave van tekst en beeld zoals een kaart of grafiek. Daarnaast kun je ook een uitleganimatie laten maken om complexe dingen duidelijk uit te leggen.

Ook kunnen wij korte animaties maken voor sociale media. Bijvoorbeeld voor Snapchat en Instagram. 

De voordelen van een animatievideo

Een van de grote voordelen van een animatie is dat het vaak financieel aantrekkelijk is, vooral bij meerdere video’s. Er hoeft bijvoorbeeld geen cameraploeg op stap en een filmlocatie regelen/huren is ook niet nodig. Een ander groot voordeel van een animatie is dat het kort en krachtig een boodschap kan overbrengen; op een aansprekende manier maak je een statement of leg je iets uit.

Voice-overs onder animaties

Door een voice-over toe te voegen aan een animatie kan de visuele uitleg worden versterkt. Wij werken samen met diverse stemacteurs en hebben zelf professionele apparatuur om bijvoorbeeld op locatie voice-overs op te nemen.