De 5 tips voor een online webinar

webinar-boekje tips voor webinars voorkant boek

Wanneer je een webinar wilt organiseren komt er redelijk veel bij kijken. Uiteraard is dit afhankelijk van de grote en het aantal mensen wat mee werkt achter de schermen. Om je op weg te helpen hebben wij samen met Judoc Media uit Veenendaal een boekje geschreven vol praktische tips. 

In dit artikel lees je er 5 als je meer wilt weten kun je gratis en vrijblijvend het boekje aanvragen via www.webinar-boekje.nl

In het kort; Wat is een webinar?

Een webinar is eigenlijk een online video livestream en vergelijkbaar met een talkshow op televisie. Het verschil met een televisie is dat er bij een webinar de mogelijkheid is tot interactie en dat een webinar gemakkelijk overal en altijd bekeken kan worden.

Meer weten over een webinar? Lees het artikel; Een professionele webinar organiseren.

Tips voor jouw online webinar

  1. Wees authentiek en eerlijk

De kijker ziet als je niet jezelf bent op beeld en dit heeft een negatief effect op het vertrouwen van de kijker. Doe iets wat bij je past en geef anders de taak uit handen. 

  1. Geef goede en waardevolle inhoud

De inhoud vrijwel het belangrijkste van een goed succesvol webinar. Geef de kijkers wat ze willen weten of zien. 

  1. Duidelijke communicatie

Het spreekwoord: “goede voorbereiding is het halve werk” is eigenlijk al duidelijk genoeg. Wanneer je werkt in een team is het belangrijk dat er goede communicatie is. En dat iedereen met de juiste rol op de juiste plek aan het werk is. Wij kunnen hier van begin tot eind bij helpen doormiddel van draaiboeken, schema’s en planningen. 

  1. Zet je wekker op tijd

Het klinkt vanzelf sprekend maar bij een livestream is het echt belangrijk om op tijd te komen. Zo voorkom je onnodig stress en kun je beginnen op de aangegeven tijd. Hierdoor hoeven je kijkers niet te wachten. Zie het als een echte presentatie met publiek maar dan online. 

  1. Vergeet de kijkers niet

Wanneer je geen gebruik maakt van live-publiek vergeet dan je kijkers niet. Want zonder dat ze fysiek aanwezig zijn in de studio of opnamelocatie. Zijn ze thuis, op het werk of onderweg wel met hun aandacht bij jou. Beloon je kijkers door ze af en toe persoonlijk aan te spreken of te bedanken. Je kan ook interactie krijgen met je kijkers via bijvoorbeeld een video-call of een chat.

Webinar boekje aanvragen – een boekje vol praktische tips voor de beste webinars.

Vraag hieronder geheel vrijblijvend en gratis het webinar boekje aan.

 
 

Laat een webinar compleet door ons verzorgen

Bij het professioneel organiseren van een webinar komt al met al best veel kijken. Maar gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Samen met o.a. Judoc media (technisch specialist in meer-camera liveregistraties) uit Veenendaal en een aantal andere specialisten zoals decorbouwers, scriptschrijvers, marketeers, geluids- en lichtmensen, presentatoren, make-up/haar en kleding artiesten staan wij voor je klaar.

Wij zijn werkzaam in het gehele land maar vooral in de regio van Veenendaal, Rhenen, Ede, Harderwijk, Barneveld, Wageningen, Arnhem en Amersfoort.

Dit artikel is gemaakt op basis van de informatie uit het webinar-boekje.nl. Ontwikkeld door van Ei naar Kip en Judoc media uit Veenendaal.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.