Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Wat kost een bedrijfsfilm laten maken?

×
Ga terug naar het overzicht
Bedrijfsfilm voor een vastgoedontwikkelaar en vastgoedbeheerder, belichting van vastgoedprojecten en managementdiensten.

Als bedrijf wil je een goede indruk maken op potentiële klanten. Dat kan met een gelikte bedrijfsfilm. Wij vertalen jouw verhaal naar een professionele bedrijfsvideo en verzorgen het hele productieproces; van script tot online promotie van de film. Superleuk, maar wat kost dat eigenlijk, een bedrijfsfilm laten maken? 

Schitterend script

Niets is dodelijker dan een saaie, lange bedrijfsfilm. Zeker in dit digitale tijdperk. De kijkers van jouw video willen in een korte tijd een goede indruk van je bedrijf krijgen. Het succes van een corporate film valt of staat met het script. Wij proberen in een voorgesprek te achterhalen wat jouw bedrijf uniek maakt en zetten tijdens dit samenzijn al een eerste opzetje op papier. Uiteraard mag je ook zelf meeschrijven aan het script. Een goed verhaal wordt beloond. Door de kijker, maar zeker ook door de algoritmes van online platformen zoals Google en YouTube. 

Productie 

Als het script klaar is, wordt de productie voorbereid. Indien gewenst regelen wij een locatie, catering en figuranten. Tijdens de productie worden planningen gemaakt en alle benodigdheden geregeld. Goed voorwerk zorgt ervoor dat de draaidag/draaidagen sneller verlopen. Ook wordt er soms gekeken naar de haalbaarheid van sommige ideeën en worden er testbeelden gemaakt bij ingewikkelde shots.

Opnames en montage

De meeste tijd bij het maken van bedrijfsfilms gaat zitten in de opnames en de montage/videobewerking. Soms kunnen de opnames in een paar uur op één locatie, maar het komt ook regelmatig voor dat wij meerdere draaidagen bezig zijn op verschillende locaties. Vaak wordt er dan gekozen om meer opnames te maken dan nodig is, zodat de beelden in de toekomst hergebruikt kunnen worden. 

Voor elk budget is er wat mogelijk

Veel bedrijven die beginnen met videocontent hebben hier niet altijd veel budget voor. Vooral kleine bedrijven en zzp’ers. Wij zeggen altijd dat er voor elk budget wat mogelijk is; je kunt bijvoorbeeld ook zelf beginnen met filmen. Wij kunnen dan de montage verzorgen. Wanneer je genoeg resultaat van je video’s ziet, kun je het eventueel volledig uitbesteden. Dit doen wij regelmatig voor opdrachtgevers en vaak besteden ze binnen een jaar alles uit. 

Bij het maken van een bedrijfsfilm zijn er een aantal stappen waar veel tijd en dus geld in gaat zitten. Het is eventueel mogelijk om zelf ook dingen te regelen, waardoor de productie goedkoper wordt. Hieronder staat een overzicht van de stappen die wij doorlopen:

 • Brainstormsessie(s), teksten schrijven, script maken;
 • Productie-uren: planning, shotlist, regelen van locatie, catering, figuranten, etc.;
 • Opname-uren: cameraman, geluidsman, drone-opnames;
 • Montage-uren: animaties maken, shots uitzoeken, voice-over opnemen, monteren (knippen en plakken);
 • Oplevering: het plaatsen van de bedrijfsfilm op jouw website en sociale media.

Liever consistent zakelijk vloggen of pitchen in plaats van een eenmalige bedrijfsfilm? Vraag een vrijblijvende offerte aan. 

De kosten voor een totaalpakket

Bij een bedrijfsfilm laten maken komt dus best veel kijken, maar geen paniek: wij helpen je graag. Ons totaalpakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Het concept;
 • Productie (research, advies en script);
 • Opnames op locatie;
 • Montage.

Voor elke opdracht maken wij een offerte op maat. Ervaring leert dat de kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm gemiddeld genomen uitkomen op de volgende bedragen: 

 • Kleine productie:  2.250 á 3.000
 • 1 draaidag op één locatie inclusief montage en productie
 • Middel productie: 3.000 á 5.000
 • Uitgebreide productie: vanaf 5.000

Het is goed om te realiseren dat dit richtprijzen zijn. Soms zijn er producties die wel 10.000 euro of meer kosten. Het verschilt heel erg wat precies de wensen zijn. Benieuwd wat jouw bedrijfsfilm zou gaan kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij maken graag een vrijblijvende offerte

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op