Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Wat is de echte waarde van AI content? Straft Google AI gemaakte content écht af?

×
Ga terug naar het overzicht
AI content

De laatste maanden is er een enorme groei aan AI Content generators. Denk daarbij aan ChatGPT die SEO teksten en blogs kan schrijven, Midjourney waarmee je realistische AI gegenereerde afbeeldingen kan laten maken en de AI social post generator van Microsoft. En zelfs voor video’s zijn er al tools beschikbaar. Kortom je hoeft geen filmmaker, designer of copywriter meer te zijn om content te maken, maar is dat wel echt zo?

Een toename van content

Doordat het maken van content makkelijker en goedkoper wordt zal er een toename komen van content. Je hoeft tenslotte voor een goede blog niet meer een aparte fotograaf en tekstschrijven in te huren. Je kan alles doen vanaf je computer. Een negatief gevolg van meer content is dat jouw eigen content ook niet meer opvalt, tenzij je echt anders bent dan de rest. Daarom is het voor nu nog belangrijk om echte content te maken. Zo ben je in ieder geval unieker en opvallender dan alle AI gegenereerde content.

Wordt je door de zoekmachine gestraft?

Het herkennen van AI content wordt steeds lastiger, want misschien is deze blog wel geschreven door ChatGPT? Gerust, deze blog is echt handmatig geschreven. Maar het herkennen wordt wel steeds lastiger omdat AI gegeneerde content zoals teksten steeds realistischer worden. Ook voor AI detector software wordt dit natuurlijk steeds lastiger.

Het is niet perse zo dat Google direct content afstraft die geschreven is door AI. Maar Google beloont content op basis van de kwaliteit. En zoals we weten is de kwaliteit van AI gegenereerde teksten momenteel nog lang niet altijd even goed. Het is dus ook niet verboden om AI content te gebruiken maar zorg er wel voor dat het van kwaliteit is. Check daarom zelf altijd de feiten en bekijk of de zinnen wel echt goed lekker lopen. Als dat niet zo is pas het dan aan. 😉

Stockafbeeldingen

Wellicht heb je wel eens gehoord van Stockafbeeldingen, dit zijn afbeeldingen die je online kan aankopen. Maar dus niet uniek zijn gemaakt voor jouw bedrijf. Voorbeelden van bekende stockwebsites zijn bijvoorbeeld  www.shutterstock.com en www.pexels.com. Je kan hier over allerlei onderwerpen foto’s vinden en gebruiken op je website. De zoekmachine Google straft dit af door wanneer je gebruik maakt van een stockfoto bij bijvoorbeeld je blog, deze minder hoog in Google te zetten.

De toekomst van content

Het voorspellen van de toekomst is lastig, zelfs voor AI. Maar speculeren kunnen we zeker wel doen. Hierbij onze blik op de toekomst van content. Doordat het maken van content goedkoper wordt zal er een overload aan content online beschikbaar komen, waardoor het lastiger wordt om jouw gemaakte content bij je doelgroep te krijgen. Hierdoor wordt het nog belangrijker om specialisten in te schakelen die je kunnen helpen bij het genereren van content en het plaatsen hiervan. Want zoals het ernu naar uit ziet zal menselijk gemaakte content nog altijd het beste zijn. Daarbij moeten we wel rekening houden met het feit dat AI wellicht over een aantal jaren zo goed is dat het echt niet meer te onderscheiden is van echte content.

Hoe beoordeeld Google AI gegeneerde content?

Kortom, Google staat AI-content toe, zolang het van hoge kwaliteit is en voldoet aan de richtlijnen voor expertise, ervaring, autoriteit en betrouwbaarheid. Het is belangrijk om de zoekintentie van gebruikers te begrijpen en te focussen op het creëren van waardevolle en unieke inhoud. Leuk weetje, deze laatste alinea is geschreven door ChatGPT.

Meer weten of een keer sparren over AI?

Wij volgen de ontwikkelingen omtrent AI content op de voet en vinden het leuk om hierover te sparren. Heb je vragen of wil je gewoon een keer praten over de mogelijkheden, kansen en gevaren van AI? Neem gerust contact met ons op.

De afbeelding van deze blog

De afbeelding die bovenaan deze blog staat is gemaakt met AI. We hebben deze gemaakt met Adobe Firefly. De prompt was: ‘robots that generate social content, photo studio, video, copywriters’.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op