Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Waarom productvideo’s laten maken?

×
Ga terug naar het overzicht
macro studio productvideo productfotografie sfeervolle commercial culinaire product promotie voeding eten wijn gastronomische ervaring

Video, video video! Dat is de toekomst – voor zowel organische als betaalde advertenties. Je kunt er niet meer omheen. Zo simpel is het. Beginnen met video’s lijkt wellicht lastiger dan dat het is. Zo is het voor jou waarschijnlijk erg makkelijk om te praten over de producten of services die je aanbiedt. Daarom zeggen wij: maak productvideo’s! Gegarandeerd een onderwerp waar je veel over weet en wat je ondertussen kunt dromen.

Behalve dat je al veel over je producten weet en dus eenvoudig een productvideo kunt inzetten, toon je hiermee een stukje ‘persoon achter het bedrijf’. Het geeft een beeld wie jij bent/jullie zijn en het schept vertrouwen. Dat is natuurlijk precies wat je wilt! Hoe meer iemand jou vertrouwt, hoe groter de kans dat hij of zij een aankoop zal doen.

Een onderzoek van Smaato toont aan dat video-advertenties zo’n 20 tot 30 procent meer kliks genereren. Oftewel: met een extra beetje extra meer tijd en moeite krijg je nog meer websitebezoekers, die uiteindelijk ook weer converteren (hopelijk).

Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het gebruik van video op jouw website, social media en in banneradvertenties. De kracht van een goede video zit hem in die eerste seconde. Niet seconden. Enkelvoud. Je hebt namelijk ongeveer een halve seconde om de aandacht van de kijker te grijpen. Zo snel bepaalt ons brein of we dit gaan bekijken of niet. Om dus direct met een gouden tip te beginnen: begin krachtig. Pak die aandacht en houd het vast!

Wat zijn productvideo’s?

Oké, ondertussen is wel duidelijk dat video niet meer weg te denken is en ook zeker niet meer uit het medialandschap verdwijnt. Sterker nog: het aandeel video zal alleen maar toenemen de komende jaren.

Dus: wat zijn productvideo’s? Het is eigenlijk vrij simpel. Het zijn namelijk korte video’s van zo’n 15 tot 30 seconden waarin alle details van het product worden vastgelegd. Denk hierbij aan specificaties, hoe het werkt en wat je ermee kunt doen. Handig als je een complex product hebt!

Je kunt ervoor kiezen om zelf in beeld te komen terwijl je je product demonstreert of hierover vertelt, maar ook het gebruik van een voice-over behoort tot de mogelijkheden.

Natuurlijk gaan we bij van Ei naar Kip voor kwaliteit en is de wil van de klant wet! Zo zorgen wij ervoor dat het product goed tot zijn recht komt in de video, door onder andere lichtinval, decoratie en achtergrond. Alles voor die wowfactor! Samen laten we jouw product helemaal stralen.

Waar kan je productvideo’s gebruiken?

Aan het begin van dit blog is al kort benoemd dat je productvideo’s als betaalde advertentie of als organisch zoekresultaat kunt inzetten. Met organisch wordt jouw website bedoeld, of een social media post waar je niet voor betaalt.

Concreet komen productvideo’s het meeste voor op de volgende plekken:

  • In video-advertenties;
  • Op de social media-accounts van bedrijven;
  • Op de productpagina’s van webshops;
  • Vaak worden ze ook op het YouTube-kanaal van het bedrijf geplaatst;
  • Op de homepagina van jouw website: zo zet je je product in de spotlight!

Zo kun je één productvideo op vele verschillende plekken gebruiken en haal je hier direct het maximale uit.

Hoe kom je tot de beste productvideo’s?

De spelregel bij video-advertenties in het algemeen, en dus ook productvideo’s, is: meten is weten. De eerste video zal bijna nooit perfect zijn en zal niet de resultaten opleveren waar je op had gehoopt. Maar, met wat aanpassingen bij de volgende video’s, zal het steeds beter en beter gaan. Testen en uitproberen: daar draait het om.

Verplaats jezelf in de schoenen van de doelgroep die je wilt bereiken. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welk probleem of welke behoefte los ik voor mijn doelgroep op?
  • Wat is de reden dat mijn doelgroep voor mijn product kiest en niet die van mijn concurrent?
  • Wat is volgens mijn doelgroep het belangrijkste aan mijn product?
  • Welke vraag krijg ik het meeste over mijn product en moet ik dus absoluut beantwoorden?

Productvideo’s bij van Ei naar Kip

Bij van Ei naar Kip denken we graag met je mee. Zo komen we samen tot de beste productvideo die je je maar kunt wensen. We voegen animaties, muziek en tekst toe waar dit nodig is en geven het aan wanneer wij denken dat het nét even anders moet. Wil je exact weten wat de kosten zijn voor een productvideo? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Je krijgt dan ook direct informatie over de mate waarin video gaat bijdragen aan het behalen van je doelen.

Direct beginnen? Neem contact met ons op!

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op