Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Waarom is een videohuisstijl belangrijk voor bedrijven?

×
Ga terug naar het overzicht
Video met klantreviews en testimonials, filmische content gericht op het delen van klantervaringen en feedback

Een brief van de Belastingdienst herken je aan de blauwe envelop, de televisiezender RTL 7 associeer je met de kleuren geel en zwart, en de brochure van een chique hotel wordt gekenmerkt door een luxe lettertype. Wij maken onze films altijd volledig volgens de huisstijlregels van het betreffende bedrijf of organisatie. Soms komt het voor dat er geen duidelijke huisstijl is. Dat is jammer, want een huisstijl draagt bij aan de herkenbaarheid. In dit artikel vertelt grafisch ontwerpster Erika Koster van K.I.P. Label waarom een huisstijl zo belangrijk is. 

Wat zegt grafisch ontwerper Erika?

Wanneer je een sterke huisstijl hebt, komt je bedrijf krachtig over. Het standpunt waar jouw bedrijf voor staat en waar je uniek in bent ten opzichte van je concurrent, wordt duidelijk door die (eenduidige) huisstijl. Dit communiceer je met een goede huisstijl zichtbaar naar de huidige, maar zeker ook naar de toekomstige klanten toe.

Waarom is een goed ontworpen huisstijl zo belangrijk?

Een goede huisstijl is meer dan alleen een mooi logo. Het krijgt betekenis door de kernwaarden en visie waar de huisstijl op gebaseerd is. Waar sta je voor als ondernemer, welke waarden zijn belangrijk, wie is je klant/doelgroep, hoe wil je die aanspreken en wát spreekt hen aan?Eigenlijk heel simpel: het logo is het gezicht van je bedrijf. Een logo, aangevuld met kleuren, vaste typografie, eventueel een sterke slogan, vaste stijl van fotografie en video maken je huisstijl. De manier waarop de organisatie de klant aanspreekt bepaalt de bedrijfsidentiteit.Wanneer je een huisstijl hebt met een stevige basis, dan gaat het in eerste instantie niet om ‘mooi’ of ‘lelijk’. Wel gaat het om consistent doorvoeren. Zorg ervoor dat de huisstijl consistent wordt doorgevoerd in alle uitingen, dat maakt dat men zich jouw bedrijf gaat herinneren. Onzorgvuldig gebruik van al deze ingrediënten kan ertoe leiden dat de huisstijl niet optimaal bijdraagt aan de doelstellingen of soms zelfs tegenwerkt. Wanneer jij geen aandacht besteedt aan het goed inzetten van de huisstijl, dan ziet de klant dat namelijk ook. Ongemerkt beïnvloedt dat de klant: “Oh, wel slordig dit; ze zullen ook wel niet zo netjes werken”, bijvoorbeeld. Zo wil je niet worden herinnerd.Bedenk dat de meerwaarde van een professionele huisstijl, logo en hoe je die inzet echt enorm groot is.
Conclusie: een sterke, opvallende huisstijl wordt sneller gezien en makkelijker onthouden.Maak van jouw organisatie een sterk merk en gun jouw klant een mooie merkbeleving!

Nog geen huisstijl?

Een herkenbare huisstijl is dus een voorwaarde voor elk sterk merk. Een huisstijl bepaalt het gevoel dat een klant heeft bij jouw product of dienst. Met een grafisch ontwerp laat je bewust of onbewust een indruk achter op de buitenwereld, en die eerste indruk is juist zo belangrijk. Ga voor een professionele huisstijl! Jij wilt toch niet die ondernemer zijn die zijn visitekaartjes door het neefje van de buurman laat maken?Mocht je met video willen beginnen, maar heb je nog geen logo of huisstijl? Dan adviseren wij altijd om hier eerst mee te beginnen. Een huisstijl is de basis voor online content. Wij hebben een groot netwerk met diverse grafisch vormgevers en huisstijlmakers zoals K.I.P. Label. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen adviseren op hun vakgebied. Bij vragen koppelen wij je graag aan de perfecte grafisch vormgever voor jouw bedrijf of organisatie. 

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op