Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Waarom interieurfoto’s of -video’s laten maken?

×
Ga terug naar het overzicht
video camera beurspromotie

Ga jij als interieurondernemer ook met jouw potentiële klanten langs de bedrijfspanden en woningen van de klanten wiens interieur jij helemaal gebouwd, gestyled of ontworpen hebt? Gelukkig zijn daarvoor showrooms in het leven geroepen! Een showroom is ideaal, maar eigenlijk niet zo dynamisch. Af en toe natuurlijk een ander kleurtje op de muur, andere handgreepjes en nieuwe accessoires, maar je gaat niet 4x per jaar de boel verbouwen toch? De oplossing: interieurfotografie en -video! In deze blog geven we interieurfotograaf Nadine van Spanje (eigenaresse New Fotografie) het woord. En vertelt ze wat mogelijkheden zijn op het gebied van vastleggen van interieurs.   

Wie is Nadine van Spanje?

Mijn naam is Nadine van Spanje en ik help interieurondernemers met hun online en visuele showroom door regelmatig nieuwe projecten in beeld te brengen. Dit doe ik nu zo’n 5 jaar professioneel en inmiddels heb ik een 6e zintuig ontdekt voor het fotograferen van interieurs. Ik zorg dat jouw projecten sfeervol, waarheidsgetrouw en technisch perfect gefotografeerd worden.

Is het foto vs. video? Of toch foto én video…

Zelf werk ik met stilstaand beeld, fotografie. Kevin Ike (eigenaar, van Ei naar Kip) werkt met bewegend beeld en geluid, videografie. Wat zijn nu precies de verschillen en de voordelen van deze verschillende visuele impressies? En waarin kunnen foto en video elkaar versterken?

Online werkt video heel goed, het is populair en wordt door het algoritme op verschillende social media meer vertoond. Een goede video kijkt natuurlijk ook heel erg fijn weg. Dit betekent niet dat fotografie minder goed werkt. Sommige mensen hebben geen zin of tijd om een video te bekijken, of vinden stilstaande beelden simpelweg rustiger om naar te kijken.  De video kan bijvoorbeeld een mooie sfeerimpressie geven, terwijl de foto’s een mooi overzicht bieden. Ook op je website is variatie goed. Alleen video’s is misschien wat te druk, foto’s kunnen hier rust en balans in brengen. Een combinatie werkt daarom het beste, uiteraard telt de wens van je doelgroep ook mee.

Foto’s en video’s zijn niet alleen voor online gebruik

Offline kan je ook gebruik maken van foto en video. Je zou een video af kunnen laten spelen op een tv scherm in jouw showroom of kantoor, zodat het meteen dynamischer wordt. Tijdens het gesprek met jouw potentiële klant, zou je een fotoboek of magazine kunnen laten zien met foto’s. Ook voor flyers, visitekaartjes, banners, bestickering van jouw vrachtwagens of bedrijfswagens gebruik je foto’s. Ook video kan offline perfect gebruikt worden door bijvoorbeeld een presentatiescherm in je beursstand te plaatsen of een tablet mee te nemen naar je verkoopgesprekken. Ook zijn er mogelijkheden om een boekje met videoscherm mee te geven aan toekomstige klanten.

Hoewel video en foto net anders werken, is het heel waardevol om samen te gebruiken. Kevin en ik kunnen je hier goed in adviseren en kunnen samen jouw visuele showroom creëren!

Hieronder staat een voorbeeld video van een TV meubel wat is gemaakt door Meubelmakerij IJzerman. 

Meer weten over fotografie en videografie?

Ben je na dit artikel nieuwsgierig geworden wat fotografie en videografie voor jouw bedrijf kan betekenen? Wij hebben een groot netwerk met diverse fotografen die allemaal hun eigen specialisme hebben. Waaronder New Fotografie, zij zijn gespecialiseerd in interieurfotografie. Indien er vragen zijn koppelen wij je graag met de perfecte fotograaf voor jouw bedrijf of organisatie. 

Foto bij dit artikel is gemaakt door New Fotografie bij Flexxin in Veenendaal. 

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op