Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Waarom een veiligheidsfilm laten maken?

×
Ga terug naar het overzicht
cameracrew industrie distributie magazijn video content laten maken bedrijfsfilm

Iedereen begrijpt wel waarom je veilig moet werken: hoe beter medewerkers op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s die het werk met zich meebrengt, hoe minder fouten er worden gemaakt en hoe veiliger de werkomgeving is. Als gevolg zie je een lager ziekteverzuim, een hogere productiviteit en lagere kosten. Een goede veiligheidsfilm maakt een hele stapel handleidingen overbodig. En dat niet alleen: naast informeren is video een uitstekend middel om je medewerkers te inspireren. Geïnspireerde medewerkers zijn goud waard.

Wat is een veiligheidsfilm?

Voor we verder gaan is het handig om eerst even uit te leggen wat een veiligheidsfilm precies is.

Een veiligheidsfilm is een video waarin bepaalde regels of bedrijfsprocessen worden uitgelegd. Zo’n film kan intern worden gebruikt tijdens bedrijfstrainingen, veiligheidscursussen (zoals bhv of VCA), toolboxmeetings en bijvoorbeeld voor de opleiding van nieuwe medewerkers.

Belangrijkste voordelen van een veiligheidsfilm

Hoe een veiligheidsfilm bijdraagt aan een veilige werkomgeving?

Video zorgt ervoor dat informatie beter overkomt en blijft hangen

Beelden interpreteren is makkelijker voor onze hersenen dan een tekst lezen. Het kost ons minder energie waardoor we visuele informatie makkelijker en sneller kunnen verwerken en onthouden.

Bedrijfsprocessen en lastige handelingen duidelijk maken

Met een video is het makkelijk om complexe bedrijfsprocessen eenvoudig uit te leggen. Een van de meeste effectieve manieren waarop we leren, is door dingen na te doen.

In een video kunnen risicovolle handelingen en complexe bedrijfsprocessen eenvoudig worden gedemonstreerd, zodat ze makkelijker zijn om te begrijpen.

Altijd en overal terugkijken

We knippen een veiligheidsfilm op en monteren dit in losse video’s per deelonderwerp. Je medewerkers kunnen de video’s dan terugkijken op hun eigen mobiel of laptop. Waar, wanneer en hoe vaak ze maar willen.

Zo kan de informatie na een training nog eens worden teruggekeken of kunnen medewerkers – op een moment dat het hen goed uitkomt – doen aan zelfstudie.

Video inspireert

De veiligheidsfilm kan worden gebruikt bij bedrijfstrainingen, veiligheidscursussen of een tool box meeting.

Met video inspireer je, je mensen en maak je een saaie training een stuk boeiender.

De combinatie van bewegend beeld, een vlotte montage, informatie en storytelling-technieken zorgen ervoor dat je boodschap beter overkomt. Het gevolg: een beter begrip van de inhoud.

Tot slot

Ben je geïnteresseerd in het laten maken van een veiligheidsfilm? Wij vinden het leuk om met je mee te denken. Samen kijken we hoe video voor jouw bedrijf kan werken.

Neem contact op voor meer informatie

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op