Videobellen: 12 tips om professioneler online te vergaderen

×
Ga terug naar het overzicht

In deze blog:

Het einde van het jaar is weer in zicht en dus is het weer tijd voor ons jaarlijkse lijstje: Wat zijn de video trends van 2021? Net als in ons blog van vorig jaar nemen we je in een vogelvlucht weer mee in wat de video trends van het aankomende jaar zullen zijn! Handig voor als je bijvoorbeeld een nieuwe social media campagne wilt starten, maar ook als je je net in de wereld van video begeeft.

Eén ding is zeker: Video content is hier en het zal blijven ook. Video’s zijn anno 2020 al erg belangrijk in het online landschap van consumenten. Dit wordt in de toekomst alleen maar belangrijker. Onderzoek van Cisco toont aan dat in 2022 85 procent van al het internetverkeer video zal zijn. Op die voet beginnen we met deze top 5: Welke video trends zijn er specifiek waar we in 2021 op in moeten spelen?

#1: TikTok

Om direct te beginnen met TikTok: Je houdt ervan, of je vindt het niks. Maar één ding is zeker: Je kunt er niet meer omheen. Waar het eerst vooral werd gezien als een platform voor kleine kinderen, is het de afgelopen maanden uitgegroeid tot een waar video-walhalla waar ook menig BN’er en 20+’er te vinden is.

Miljoenen Nederlanders zijn al te vinden op TikTok. 4,5 miljoen om precies te zijn. Hierbij is wel de stelregel dat er vooral een jongere doelgroep actief is op TikTok. Je kunt aannemen dat je er geen 35+’ers zult vinden. Maar als jouw product of service een jonge doelgroep heeft en je bent nog niet op TikTok video’s of advertenties aan het plaatsen, zorg dan dat dit platform in 2021 wél wordt opgenomen in je plannen.

#2: Livestreams en webinars

Eén van de videotrends waar we in 2020 gegarandeerd allemaal (wellicht ongewild) kennis mee hebben gemaakt. Door het Coronavirus wat de hele wereld over ging, konden vele evenementen niet meer doorgaan en zelfs bruiloften en begrafenissen moesten worden beperkt. Om toch het gevoel te creëren alsof je erbij bent, zijn veel bedrijven begonnen met livestreams. Zo konden evenementen en belangrijke gebeurtenissen in afgeklede vorm toch doorgaan.

Hoewel livestreams al langer populair waren, zoals bijvoorbeeld onder gamers, ging het in 2020 voor het grote publiek toch echt van start. Verjaardagsfeestjes via een livestream op Zoom, vergaderingen via Microsoft Teams en concerten bijwonen via een YouTube livestream. En vergeet de talloze webinars die zijn aangeboden in 2020 door bedrijven voor hun klanten en personeel. De potentie van livestreams is ontdekt en zal ook in 2021 een belangrijke factor blijven!

#3: Video advertenties

Wellicht een open deur als we het hebben over video trends, maar video advertenties in het algemeen worden ook alleen maar groter en groter. En dus belangrijker! Het aandeel advertenties wat van statische afbeeldingen nu video’s worden groeit al enorm, maar zal in 2021 nog verder toenemen. Denk hierbij aan productvideo’s, waarin je je producten ten toon stelt, onder de aandacht brengt en verder uitlegt om bijvoorbeeld vragen te beantwoorden.

Korte, eenvoudige video’s zijn van cruciaal belang om je doelgroep te bereiken. Gebruik de kracht van video om de aandacht van je doelgroep te pakken en deze vast te houden.

#4: E-learning / instructie video’s

De Coronapandemie eist enorm veel creativiteit van ons om toch alles door te kunnen laten gaan: cursussen, evenementen en zelfs werk. Dus is er in 2020 enorm geëxperimenteerd met onder andere het omzetten van cursussen en opleidingen naar een digitale variant. Hier is één ding zeker: het ging niet zonder slag of stoot. Maar het is gelukt. Het draait, mensen zijn enthousiast en alles kan doorgaan.

Hierbij hebben mensen ook ontdekt welke voordelen bijvoorbeeld e-learning en instructie video’s hebben. In plaats van dat je naar de stad moet rijden in de file voor een hele dag cursus, kun je nu vanuit je eigen huis de cursussen en opleidingen volgen. Het scheelt enorm veel tijd!

Daarnaast kun je met e-learning ook nog eens zelf indelen wanneer je het gaat doen. Komt een hele ochtend voor jou niet uit? Dan kun je het ook opbreken in blokken van 1 uur, bijvoorbeeld. Flexibiliteit heeft enorm veel voordelen. Daarom zijn wij er zeker van dat e-learning en instructie video’s ook in 2021 nog een grote rol zullen spelen dankzij de verschillende voordelen!

#5: VR / 360 graden video’s

Dan hebben we als afsluiter van deze top 5 ook nog de VR en 360 graden video’s. Beide soorten video’s zijn al langer hun opmars aan het maken, maar toch nog niet helemaal doorgebroken. Daar komt in 2021 verandering in!

Door de snelle adoptie (vanwege de pandemie) is in 2020 enorm veel geïnvesteerd in video en zijn alle doelgroepen nu bekend met onder andere Zoom, Facebook video’s, WhatsApp video’s en alles wat video’s betreft. Waar dat mensen er eerst wellicht niet zoveel mee wilden, werden ze gedwongen om in contact te kunnen blijven met dierbaren.

Hierdoor zal ook de adoptie van 360 graden en VR video’s sneller gaan: de fundering is nu helemaal gelegd, wat de drempel verlaagt om ook die ‘nieuwe’ typen video eens te gaan uitproberen. Wel verwachten we dat vooral een jongere doelgroep (tot en met 45 jaar) te bereiken is via dit soort video’s.

Nieuwsgiering geworden naar wat je in 2021 allemaal met video kunt doen? En welke rol wij hierin kunnen spelen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op