Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Video vacatures: hoe zet je ze in?

×
Ga terug naar het overzicht
Studio in Veenendaal voor het huren van film- en fotostudio, ideaal voor macro productopnames, dicht bij Ede en Utrecht.

Zoek jij een nieuwe medewerker die écht bij jouw bedrijf past? Laat dan zien wie je bent!

Het zijn anno 2020 interessante tijden op de arbeidsmarkt. Er zijn 93 vacatures op 100 werklozen. Daarbij zou men denken dat vrijwel iedereen aan het werk kan, maar helaas is de mismatch op arbeidsmarkt te groot. Concreet betekent dit dat werkgevers zich nog steeds moeten inspannen om de nieuwe medewerkers aan te trekken. En natuurlijk wil je dan ook de juiste medewerkers aantrekken. Om de juiste medewerkers aan te trekken is het van belang om te laten zien wie je bent, wie er bij je werken en wat je nieuwe collega kan verwachten. Employer branding is zeer belangrijk. Het inzetten van goede en persoonlijke content is onmisbaar geworden en video is een prachtig middel om je organisatie en cultuur in optima forma uit te dragen. In deze blog verteld recruiter Maarten van Steenbergen van RecruitMens wat het belang van video’s is bij vacatures. Versterk je werkgeversmerk met video.

De inzet van video in recruitment wordt door steeds meer recruiters en bedrijven omarmd. Het wordt onder andere ingezet voor employer branding, werven van nieuwe medewerkers, tijdens het selectieproces en ook tijdens het onboarden van nieuwe collega’s. 

Employer branding valt te omschrijven als het imago van de organisatie bij mensen die voor je werken of die je zouden willen recruiten. Bewegend beeld en video zijn hierin van belang, omdat mensen beeld 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. Het gebruik van video is een ideale oplossing. Je laat zien als organisatie transparant te zijn, maar video is natuurlijk ook perfect om complexe verhalen op een beeldende manier duidelijk te maken.

Wanneer is het zinvol op een wervingsvideo in te zetten?

Een vacature uitzetten met video is een traditionele manier van video inzetten en kan een interessante trigger zijn om toekomstige werknemers over de streep te trekken. Met visuele content maak je een vacature velen malen aantrekkelijker voor kandidaten. Video biedt alle handvatten om het gewenste beeld en gevoel te geven bij de baan, de werkplek en de collega’s. Een indruk die je zelfs met een onbeperkt aantal woorden niet kunt overbrengen. In onderstaande situaties is het zinvol om een wervingsvideo in te zetten:

  • Er komen in totaal te weinig sollicitaties binnen voor de openstaande vacatures;
  • De sollicitaties zijn van een te lage kwaliteit;
  • Uw bedrijf wilt groeien op social media;
  • Uw bedrijf wilt een bepaald imago veranderen;
  • De naamsbekendheid is nog laag.

Onboarding video’s of kennismakingsvideo’s

Naast video inzetten voor vacatures kun je video ook inzetten voor het onboarden van nieuwe collega’s. Dit kan het proces versnellen doordat de nieuwe collega op zijn eigen tijd een aantal video’s kan kijken waarin het DNA van het bedrijf wordt weergegeven. Uiteraard is persoonlijk contact ook belangrijk, video is daarom geen vervanging maar een toevoeging. 

FruitNL – Vacature Teeltmedewerker from van Ei naar Kip on Vimeo.

Waarom zijn dan video’s belangrijk bij vacatures?

In deze blog zijn al veel redenen genoemd. De belangrijkste is dat het draagt bij aan je zichtbaarheid Het wekt vertrouwen opNaamsbekendheid vergroten

FruitNL – Werken bij from van Ei naar Kip on Vimeo.

Wanneer zet RecruitMens video in?
RecruitMens ondersteunt MKB bedrijven in Gelderland en Utrecht om de eigen personeelswerving van nieuwe impulsen te voorzien. “Wij maken organisaties en functies zichtbaar voor de juiste doelgroep”. Aldus Maarten. Met het inzetten van video tijdens bijvoorbeeld wervingscampagnes op social media, slaat RecruitMens regelmatig twee vliegen in één klap. We laten een echt en goed beeld zien van de organisatie en functie, tegelijkertijd spreek je hier direct de juiste doelgroep mee aan. Laat zien wie je bent!Lukt het maar niet om die ene nieuwe collega te vinden? Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Wij werken samen met verschillende recruitbedrijven en wij kunnen je koppelen aan het perfecte bedrijf voor jouw onderneming. 

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op