Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Videopodcasting

×
Ga terug naar het overzicht
Camera opgesteld in een studio, speciaal ingericht voor het opnemen van webinars, met professionele belichting en achtergrond voor een hoge kwaliteit uitzending

Iedereen lijkt de laatste jaren wel aan het podcasten geslagen. Tegelijkertijd wordt videocontent elke dag populairder. Dit heeft ons als echte videofans aan het denken gezet. Zou een combinatie van beide vormen vuurwerk opleveren? Hier lees je meer over videopodcasting: wat je ermee kunt als bedrijf en hoe je het in kan zetten om nieuwe klanten aan te spreken en je band met bestaande klanten te versterken.

Wat zijn videopodcasts?

Een videopodcast is een podcast met camera’s erbij. Een soort talkshow dus. Van de opname wordt een video gemaakt die verspreid kan worden via verschillende kanalen. Grote platforms zoals Spotify zijn er al volop mee aan het experimenteren.

Door de laagdrempeligheid – er is geen formele studiosetting nodig – kan een videopodcast relatief makkelijk en snel, en eigenlijk overal worden opgenomen.

Hieronder een voorbeeld waarbij de opdrachtgever zelf de opnames heeft gemaakt. Wij hebben de montage van de beelden verzorgd.

Waarom moet ik videopodcasts maken?

Zijn de extra moeite en bijkomende kosten het waard om aan de slag te gaan met videopodcasts? Wij denken van wel.

We sommen de belangrijkste punten voor je op:

Video maakt het persoonlijk

Door jezelf te laten zien, geef je mensen het gevoel dat ze je kennen. Dat zorgt voor vertrouwen.

Met video communiceer je directer; door lichaamstaal en expressie in je gezicht komt wat je vertelt veel beter over.

Videocontent is populairder op social media

Social media is gemaakt voor videocontent. Videocontent is veel makkelijker te bekijken en te delen dan alleen audio. Audio wordt zelfs vaak automatisch gemutet, dus dat schiet niet op.

Je kunt de uiteindelijke video ook opknippen in verschillende stukjes en behind the scenes footage toevoegen. Deze kun je dan weer posten om je podcast te promoten.

YouTube

Als je YouTube gebruikt om je video’s te publiceren, heb je er in één klap een potentiële doelgroep van 2 miljard mensen bij. In Nederland gaat het om ruim 9 miljoen actieve gebruikers, waarvan 34% elke dag even inlogt. Niet mis.

YouTube biedt je ook de mogelijkheid om advertenties te tonen voor je video’s, wat je – als je bereik groot genoeg is – geld kan opleveren.

Ook fijn: YouTube is gratis.

Video houdt aandacht vast

Je kent het wel: je bent een nieuwe podcast aan het luisteren en na vijf minuten ben je al aan het nadenken over wat je vanavond moet koken en wat je to do-lijst is voor morgen. Geen woord onthouden van de podcast.

Video maakt je content aantrekkelijker en houdt de aandacht beter vast.

Tot slot

Al met al best wel goede redenen om eens na te denken over video bij je podcast. Als je toch al een podcast maakt, ben je namelijk al een heel eind op weg: dan hoef je er alleen nog maar een camera bij te zetten.

Als je maar een beetje op ons lijkt, dan zit je vast ook altijd te broeden op nieuwe ideeën om videocontent in te zetten. Wij kunnen je helpen om je podcast naar een hoger niveau te brengen.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op