Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

van Ei naar Kip – wat was er eerder: het bedrijf of de naam?

×
Ga terug naar het overzicht
Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

‘Wat een leuke bedrijfsnaam!’ Een mooi compliment dat iedere ondernemer graag krijgt. Ik ook. Even voorstellen? Kevin Ike, de man achter van Ei naar Kip (van idee naar film). Ik krijg regelmatig zo’n positieve reactie. Vaak gevolgd door de vraag: ‘Waar komt die naam eigenlijk vandaan?’

Uit mijn jeugd

Mede dankzij mijn oma hebben kippen en eieren van jongs af aan een rol gespeeld in mijn leven. Bij haar mocht ik altijd de eieren in het kippenhok rapen. Na haar overlijden verhuisden de kippen naar de tuin van mijn moeder.

Kippen, waar je ook keek…

Ook thuis kon je het zo gek niet bedenken, of er stonden kippen of eieren op. Onderzetters, handdoeken, pannenlappen, servetten, bestek, mokken. Noem maar op. Of dat mooi was? Daarover kunnen we het nog hebben. Inspirerend was het in elk geval. Dat blijkt wel. Nog altijd word ik blij als ik ergens kippen zie lopen.

De start

Tijdens mijn eerste studiejaar van de opleiding Interactief Vormgeven op het Grafisch Lyceum Utrecht kregen we de opdracht een mini-onderneming te starten. Ik zocht naar een werkelijk opvallende bedrijfsnaam. Die vond ik al snel. Maar medestudenten waren niet enthousiast. van Ei naar Kip?! Dan weet toch niemand wat je doet?

Toffe bedrijfsnaam

Maar de naam was (en is) me dierbaar, juist omdat er een deel van mijn jeugd in is verwerkt. Eigenwijs als ik bovendien ben, zette ik door. Tegen alle adviezen in. Want zeg nou zelf, het ís toch ook een hele toffe bedrijfsnaam? En misschien is het mysterie rond de naam wel juist de kracht.

Visie

In 2016 fietste ik na schooltijd naar de KvK om van Ei naar Kip in te schrijven. Ook de mevrouw die mijn bedrijf registreerde, moest erom lachen. Maar er zit wel degelijk een visie achter. Ik zie in de oneindige levenscyclus van kip en ei overeenkomsten met onze professionele activiteiten: het maken van een film of online videocontent. Dat start altijd met een idee dat moet worden ontwikkeld: het eitje dat moet worden uitgebroed. Dat leidt dan tot een filmisch product: de kip, zeg maar. En die legt op haar beurt weer een ei. Een heel nieuw idee!

Oneindig creatief proces

Dit creatieve proces gaat maar door en is een van de redenen dat ik zo van mijn vak houd. van Ei naar Kip: zo gek dus nog niet! Welk (gouden) ei zullen wij eens voor jou uitbroeden? Kijk voor de mogelijkheden op onze website. Of neem contact met ons op.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op