Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Stagiair Koen deelt zijn ervaring met van Ei naar Kip

×
Ga terug naar het overzicht
Landschap natuur bosbeheer videocontent publieke sector

Bij van Ei naar Kip bieden we elk half jaar een plek voor een stagiair. Het leuke aan stage lopen bij een klein bedrijf is dat je van alles mee krijgt: van begin tot eind. Benieuwd naar de ervaring van onze meest recente stagiair Koen? Lees hieronder zijn blog.

Over Koen

Mijn naam is Koen Jolink en ik zit in het derde jaar van de studie Mediavormgeving op het Technova College in Ede. In het tweede jaar van de opleiding kregen we twee keuzevakken aangeboden. We konden kiezen uit de vakken Filmen met DSLR (spiegelreflexcamera) of Animatie. Ik koos voor de eerste optie. Bij dit vak kwam ik erachter hoe veelzijdig video kan zijn. Omdat we niet echt les kregen in filmen (maar gewoon op pad moesten gaan om een video te maken) wilde ik hier meer mee doen.

De stage bij van Ei naar Kip

Toen we een stage moesten zoeken ging ik al snel kijken naar videogerelateerde bedrijven, waarbij ik meer kon leren dan dat ik op school geleerd had. Zo kwam ik uit bij van Ei naar Kip.

“Bij van Ei naar Kip had ik tijdens het kennismakingsgesprek gelijk een goed gevoel.’’

De eerste indruk is vaak heel bepalend. Je voelt je er goed bij of juist wat minder. Bij van Ei naar Kip had ik tijdens het kennismakingsgesprek gelijk een goed gevoel, ook al was het via Zoom. Een tijdje later hadden we een ‘offline’ ontmoeting. Ik kreeg een rondleiding door het gebouw en werd aan nieuwe mensen voorgesteld. Ook de sfeer was goed. Vanaf dat moment wist ik wel dat het een goede tijd zou worden.

Wat ik vooral fijn vond, is dat de werkzaamheden stapje voor stapje uitgebreid werden, zodat ik kon wennen en langzaamaan de hoeveelheid opdrachten kon opbouwen. Hierdoor heb ik gemerkt dat ze bij van Ei naar Kip goed kunnen inschatten wat er moet gebeuren en weten wat iemand nodig heeft.

Wat me ook is opgevallen is dat de werkwijze van van Ei naar Kip heel netjes en zorgvuldig gebeurt. Daar moest ik in het begin vooral aan wennen, want op school hebben we daar niet tot weinig aandacht aan besteed. Daar heb ik een hoop van geleerd. Als ik echt alles had willen leren, dan was een stageperiode van een half jaar niet genoeg. En dat geeft aan dat van Ei naar Kip meer dan genoeg te bieden heeft qua video en alles wat daarbij hoort.

Ik heb bij van Ei naar Kip een hele leuke stage gehad. Nu op naar mijn afstudeerstage volgend jaar, waar ik hopelijk de vaardigheden kan toepassen die ik hier heb geleerd.

Dank je wel, Koen!

Via deze blog wil ik (Kevin Ike) je bedanken voor je inzet de afgelopen maanden. Wat gaaf dat je hier nog verder bent gegroeid in veel opzichten. Ik wens je heel veel succes met je laatste maanden school en je volgende stage. En wie weet tot ziens!

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op