Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Open dag livestreamen: welke mogelijkheden heb je als school?

×
Ga terug naar het overzicht
Regisseur leidt meercamera liveregistratie van een congres, coördinatie van multicamera opstelling voor dynamische en professionele verslaggeving

We zijn allemaal bekend met het format van een open dag. Deze dagen of avonden zijn van groot belang voor het voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Dit zijn dé momenten voor aankomende scholieren of studenten om kennis te maken met de onderwijsinstelling in de breedste zin van het woord, maar ook voor de school zelf om kennis te maken met hun aanstormende talenten.

Wanneer een fysieke open dag niet kan, of als er een aanvulling op het fysieke programma moet komen, is een livestream van een open dag een gepaste uitkomst.

Hoe ziet een livestream van een open dag eruit?

De bekendste manier van livestreams zijn waarschijnlijk wel die van gamers, via platformen zoals Twitch, of online webinars. Dit zijn dan ook direct goede voorbeelden van hoe een open dag via een livestream getoond kan worden.

In tegenstelling tot een standaard video, of een vooraf opgenomen webinar, is een livestream ook daadwerkelijk live. Het woord verraadt zichzelf al een beetje natuurlijk. Maar dit biedt ruimte voor de interactie die tijdens een open dag juist van cruciaal belang is. Docenten kunnen vragen stellen aan de kijkers, maar kijkers kunnen ook rechtstreeks vragen stellen aan docenten. Daarnaast is het ook mogelijk om de livestream terug te kijken door toekomstige studenten die op de geplande dag of avond niet aanwezig konden zijn.

Er zitten dus grote voordelen aan een open dag livestreamen! Er zijn mogelijkheden voor verschillende opleidingen, lokalen, vakgebieden, alles is naar wens aan te passen.

Welke kanten kun je op met een livestream?

Simpel gezegd: Met een livestream kun je daadwerkelijk alle kanten op. Bijna alles is mogelijk en dus ook bespreekbaar. Een basis livestream bestaat uit één camera waar direct in wordt gekeken bij het spreken. Gebaseerd op de lichtinval in de ruimte wordt professionele belichting geplaatst en voilà: we kunnen van start.

Maar dat is vaak niet de enige wens. En er is ook nog zoveel meer mogelijk bij een livestream. Een open dag livestreamen kan gedurende de hele dag, maar ook enkel een dagdeel. Bovendien is het niet noodzakelijk om alles live te presenteren: er kunnen tussendoor video’s worden ingevoegd. Dit is voor de spreker een fijne pauze, maar wanneer er meerdere sprekers zijn zorgt dit ook voor een naadloze overgang.

Zoals gezegd: alles is mogelijk. Een livestream draait om interactie met het publiek. Dit bereik je het beste wanneer zij in kunnen bellen en rechtstreeks vragen kunnen stellen. Dit kan via een chatfunctie of een belfunctie. Het wordt hiermee enorm laagdrempelig om een vraag te stellen.

Heb je daarnaast ook behoefte aan meer professionaliteit en meer mogelijkheden in de vorm van meerdere camera’s, graphics of titels of een studio op locatie? Ook dit valt uiteraard binnen de mogelijkheden.

Heb jij jouw wensen voor een livestream al in kaart gebracht?

Hoeveel kost het om een open dag te livestreamen?

Er zijn veel factoren die een prijs voor een livestream kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld de lengte van uitzending, maar ook de wensen voor het geluid en licht. Wij graan graag eerst in gesprek om een passend plan te maken bij het gestelde doel.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

De prijs is afhankelijk van hoelang we moeten streamen, met hoeveel camera’s en hoeveel werk er voor ons in de productie zit. Vraag daarom altijd een offerte aan voor een helder beeld. Natuurlijk gaan we samen in gesprek om de perfecte open dag op te zetten voor de toekomstige scholieren of studenten, welke ook binnen het budget past.

Geïnteresseerd geworden in onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op