Nu wordt het echt een kippenhok!

×
Ga terug naar het overzicht

In deze blog introduceren we graag officieel onze eerste collega! Benieuwd wie het is? Lees snel verder en maak kennis met hem aan de hand van een zelfgeschreven blog.

‘Het nieuwe kipje’, ze noemen me ook wel eens Joeri Broers. Ik ben 21 jaar oud, en sinds kort werkzaam bij van Ei naar Kip. Ik heb door mijn broer wat gevoel voor filmen, want toen ik klein was zaten we met een oude camera op zolder filmpjes te schieten van de meest onzinnige dingen. We gingen scripts schrijven en komische sketches filmen. Hij trommelde vrienden op en we leerden steeds meer door gewoon te doen. Ik, als jochie van een jaar of 11, misschien 12, keek vooral mee met hoe hij dat dan deed. Toen ik 15 werd begon het allemaal weer wat te kriebelen, en kocht ik mijn eerste camera, microfoon en ring light (videolamp voor om de lens van de camera). Ik ging hetzelfde doen als wat mijn broer 3 jaar daarvoor ook deed, maar dan anders. Ik maakte wekelijks vlogs op YouTube, en bedacht elke week een nieuw onderwerp om over te praten – wat van korte duur was. Als kind van 15 verwacht je dat de cijfers in één maand enorm stijgen, maar niets was minder waar.

Van keuken naar film

5 jaar later, ik had mijn shift in de keuken erop zitten. Diezelfde avond kregen we te horen dat de tweede Lock down (Covid-19) in zou gaan. Na eindelijk weer te kunnen knallen in de keuken was dat natuurlijk het laatste nieuws waar je op zat te wachten. Teleurgesteld zat ik met een vriend van mij in de auto en ik vertelde hem dat ik absoluut niet meer thuis wilde zitten tijdens de Lock down. Ik zei hem dat het tijd was om nieuwe dingen te leren en dat ik klaar was voor iets nieuws, maar dat ik het lastig vond om iets anders te gaan doen. Hoe pak je dat dan aan? En de belangrijkste vraag toen: hoe doe ik dat straks als de horeca weer opengaat? Zover was het natuurlijk nog lang niet, maar het zou wel weer een keer gaan gebeuren.

Een telefoontje…

Toevallig had hij de week daarvoor iemand ontmoet, iemand met een eigen bedrijf in de filmwereld die misschien wel hulp kon gebruiken. Ik twijfelde een beetje, want ik wist dat ik het leuk zou vinden, maar dat ik niet ervaren genoeg zou zijn. Eigenlijk durfde ik het niet, maar toch trok ik de stoute schoenen aan en belde ik Kevin Ike op. Ik vertelde mijn verhaal – zoals hierboven te lezen is – en zei dat het mij wel leuk leek om in de Lock down periode mee te kijken en nieuwe dingen te leren. We maakten een afspraak en ik stuurde wat beeldmateriaal op waarmee ik hem liet zien wat ik geleerd had in mijn zolderkamertje. Ik weet nog goed dat Kevin enorm enthousiast was over mijn werk en wat ik kon. We spraken af dat ik een aantal uurtjes per week mee kon kijken. Nu, een half jaar verder, zit ik twee dagen per week bij Kevin op kantoor. Ik leer enorm veel dingen over de filmwereld en werk zelfstandig aan projecten. Enorm trots ben ik op mijn visitekaartje, waarop staat dat ik als cameraman, assistent en editor werkzaam ben.

Benieuwd hoe ik werk? Of wil je meer van mij weten? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op