Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Nu wordt het echt een kippenhok!

×
Ga terug naar het overzicht
cameraman kleine camera aftermovie social media content socialvideo

In deze blog introduceren we graag officieel onze eerste collega! Benieuwd wie het is? Lees snel verder en maak kennis met hem aan de hand van een zelfgeschreven blog.

‘Het nieuwe kipje’, ze noemen me ook wel eens Joeri Broers. Ik ben 21 jaar oud, en sinds kort werkzaam bij van Ei naar Kip. Ik heb door mijn broer wat gevoel voor filmen, want toen ik klein was zaten we met een oude camera op zolder filmpjes te schieten van de meest onzinnige dingen. We gingen scripts schrijven en komische sketches filmen. Hij trommelde vrienden op en we leerden steeds meer door gewoon te doen. Ik, als jochie van een jaar of 11, misschien 12, keek vooral mee met hoe hij dat dan deed. Toen ik 15 werd begon het allemaal weer wat te kriebelen, en kocht ik mijn eerste camera, microfoon en ring light (videolamp voor om de lens van de camera). Ik ging hetzelfde doen als wat mijn broer 3 jaar daarvoor ook deed, maar dan anders. Ik maakte wekelijks vlogs op YouTube, en bedacht elke week een nieuw onderwerp om over te praten – wat van korte duur was. Als kind van 15 verwacht je dat de cijfers in één maand enorm stijgen, maar niets was minder waar.

Van keuken naar film

5 jaar later, ik had mijn shift in de keuken erop zitten. Diezelfde avond kregen we te horen dat de tweede Lock down (Covid-19) in zou gaan. Na eindelijk weer te kunnen knallen in de keuken was dat natuurlijk het laatste nieuws waar je op zat te wachten. Teleurgesteld zat ik met een vriend van mij in de auto en ik vertelde hem dat ik absoluut niet meer thuis wilde zitten tijdens de Lock down. Ik zei hem dat het tijd was om nieuwe dingen te leren en dat ik klaar was voor iets nieuws, maar dat ik het lastig vond om iets anders te gaan doen. Hoe pak je dat dan aan? En de belangrijkste vraag toen: hoe doe ik dat straks als de horeca weer opengaat? Zover was het natuurlijk nog lang niet, maar het zou wel weer een keer gaan gebeuren.

Een telefoontje…

Toevallig had hij de week daarvoor iemand ontmoet, iemand met een eigen bedrijf in de filmwereld die misschien wel hulp kon gebruiken. Ik twijfelde een beetje, want ik wist dat ik het leuk zou vinden, maar dat ik niet ervaren genoeg zou zijn. Eigenlijk durfde ik het niet, maar toch trok ik de stoute schoenen aan en belde ik Kevin Ike op. Ik vertelde mijn verhaal – zoals hierboven te lezen is – en zei dat het mij wel leuk leek om in de Lock down periode mee te kijken en nieuwe dingen te leren. We maakten een afspraak en ik stuurde wat beeldmateriaal op waarmee ik hem liet zien wat ik geleerd had in mijn zolderkamertje. Ik weet nog goed dat Kevin enorm enthousiast was over mijn werk en wat ik kon. We spraken af dat ik een aantal uurtjes per week mee kon kijken. Nu, een half jaar verder, zit ik twee dagen per week bij Kevin op kantoor. Ik leer enorm veel dingen over de filmwereld en werk zelfstandig aan projecten. Enorm trots ben ik op mijn visitekaartje, waarop staat dat ik als cameraman, assistent en editor werkzaam ben.

Benieuwd hoe ik werk? Of wil je meer van mij weten? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op