Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Korte drone video’s laten maken

×
Ga terug naar het overzicht
Een drone die luchtopnames maakt voor een bedrijsvideo

Wil jij een korte drone video laten maken? Voor bijvoorbeeld je website, Facebook of LinkedIn pagina? Wij maken professionele drone video’s voor jouw bedrijf. Met een korte drone video voor bijvoorbeeld de header van je website kun je gemakkelijk je gehele bedrijf laten. In deze blog:

Het gebruik van luchtfoto’s en drone video’s

Drone video’s kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Zowel offline als online kan een drone film worden ingezet. Ditzelfde geldt ook voor drone foto’s.

Een drone video voor beurzen

De afgelopen jaren is het gebruik van video op beurzen sterk toegenomen. Video op beurzen heeft het voordeel dat je je bedrijf kan laten zien via een scherm. Zonder je gehele bedrijf mee te nemen, maar ook alle grote machines kun je grotendeels in de fabriek laten wanneer je gebruik maakt van video.

Drone video’s voor Instagram, Facebook en LinkedIn

Een drone opname zowel foto als video kan ook worden ingezet op social media. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Instagram Reels of story met drone beelden. Of een video op LinkedIn die een overzicht geeft van je bedrijf vanuit de lucht.

Korte drone video voor in de header van je website

Als de bezoekers op je website komen is het mooi om verwelkomt te worden met een drone video in je header. Met een drone video kun je je bedrijf, een natuurgebied of bijvoorbeeld een vakantiepark of camping op een bijzondere manier in beeld brengen. Deze korte video kun je gebruiken in de header (bovenkant) van je website. Maar bijvoorbeeld ook op de pagina contact om je bezoekers te laten zien waar je bedrijf zit.

Wat is een indoor (binnen) drone video?

Bij een indoor drone video vliegt de drone binnen in een pand. Doordat een drone geheel vrij is waar hij filmt kun je gave dynamische shots creëren. Van onder en van boven, links en rechts, versnellen en vertragen een drone kan alles.

Voor welke bedrijven zijn drone video’s geschikt?

Een drone video is geschikt voor allerlei verschillende branches. Vaak is een drone video een onderdeel van een bedrijfsfilm. Bijvoorbeeld het intro shot of juist het laatste beeld van de bedrijfsfilm. Maar een korte drone video kan ook los gebruikt worden.

Denk bijvoorbeeld aan vastgoedprojecten, met goede drone beelden is het makkelijk om overzicht te geven aan je projecten. Architecten, projectontwikkelaars maar ook aannemers kunnen hun projecten doormiddel van drone opnames op een unieke manier in beeld brengen.

Andere sectoren waarvoor drone video’s geschikt kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld agrarische bedrijven met veel land, kassen en stallen. Of natuurorganisaties die hun gebieden via een vogelperspectief willen tonen aan de bezoekers.

Een drone film kan dus voor veel doeleinden worden gebruikt. Hieronder hebben we een voorbeeld van een autodealer die graag zijn grote aanbod in beeld wilde hebben vanuit de lucht. Naast een video hebben we ook verschillende luchtfoto’s gemaakt.

Tips voor een goede drone video

Voor het maken van een drone video is het belangrijk om van te voren goed af te spreken wat er gefilmd gaat worden en wanneer. Want met buiten opnames ben je weersafhankelijk en ook de stand van de zon kan veel invloed hebben op de kwaliteit van de beelden.

Daarom gaan wij nooit zomaar op pad maar kijken we altijd goed naar de stand van de zon en de weersvoorspellingen. Ook is het van belang dat alles wat gefilmd wordt schoon en netjes is. Ook dat ene rommelige hoekje achterop de fabriek of stal. In sommige gevallen kan het zelfs wenselijk zijn om het dak schoon te laten maken.

Wat zijn de kosten van een drone video?

Sinds ongeveer 2013 is het maken van luchtvideo’s vele maler goedkoper geworden. In dit jaar kwam er een van de eerste betaalbare drones uit. Dit was de DJI Phantom 2 Vision. Wij waren een van de eerste in Nederland die vlogen met deze drone. Daarvoor waren luchtopnames eigenlijk alleen mogelijk via een helikopter met een cameraman erin die mee vloog dat was uiteraard erg duur.

Vandaag de dag zijn de kosten voor luchtopnames veel goedkoper geworden door de inzet van drones. De prijs voor een drone video is altijd afhankelijk van de wensen. Daarom kunnen wij geen concrete prijzen geven, maar wel een richting. Een korte drone video is veelal mogelijk vanaf circa € 1250,-. De prijs loopt ongeveer op tot ongeveer € 8.500,- dit is voor meerdere draaidagen, muziek en voice-overs. Het is altijd goed om een offerte aan te vragen, wij denken graag met je mee.

Wij vliegen in heel Nederland

In ons team hebben wij twee gecertificeerde dronepiloten, daarnaast hebben we nog een flexibele schil van verschillende drone piloten door het gehele land. Onder andere zijn we werkzaam in de Gelderse Vallei en de Veluwe; Veenendaal, Barneveld, Nijkerk, Rhenen, Leusden, Ermelo, Harderwijk en Ede.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op