Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Is een bedrijfsvideo iets voor een zzp’er?

×
Ga terug naar het overzicht
Yoga-instructie opgenomen in een studio op locatie, met een serene en rustige sfeer, waarbij een instructeur yogahoudingen demonstreert, gefilmd met professionele filmopnameapparatuur voor een online of dvd-uitgave

Video draagt bij aan de zichtbaarheid van jou en je bedrijf, en dat kan je online conversie aanzienlijk vergroten. Ook zzp’ers presenteren zich online. Daarom is het ook voor deze groep ondernemers belangrijk om zichzelf zichtbaar te maken met video. Met beelden bouw je vertrouwen op en maken nieuwe klanten kennis met jou als persoon en de diensten die je aanbiedt. 

Nederland zit vol met zzp’ers

In 2019 telde Nederland volgens het CBS ruim een miljoen zzp’ers, zelfstandigen zonder personeel. Het gaat hier om de mensen die hun zzp-activiteiten als hoofdbaan hebben en waarvan hun zzp-werk de grootste inkomstenbron is. Het aantal zzp’ers stijgt nog steeds; in 2018 waren dit er namelijk 940.000. We zijn met ruim 17 miljoen mensen in Nederland, wat betekent dat er statistisch gezien in elke straat minimaal 1 zzp’er woont.

Hoe onderscheid je je van andere zzp’ers?

Ook al werkt deze ruime hoeveelheid zzp’ers in veel gevarieerde branches, er is grote concurrentie en deze zal waarschijnlijk alleen maar toenemen.

Hoe val je op tussen al deze concullega’s? Hieronder een aantal ideeën:

 • Onderscheid je van de ander door betere service, een scherpere prijs of betere kwaliteit;
 • Wees zichtbaar – zowel online als offline (sociale media, website en netwerkevents);
 • Specialiseer je in één ding;
 • Zorg voor duidelijke en consistente communicatie;
 • Blijf in jezelf investeren, ook al denk je misschien alles al te weten.

Wij zijn geen businesscoach, bedrijfspsycholoog of een gespecialiseerd marketingbedrijf; wel hebben wij veel kennis over online marketing en het online positioneren van je bedrijf aan de hand van video. Daar kunnen wij bij helpen, want wij maken online videocontent en bedrijfsfilms voor ondernemers.

Is video dan echt de oplossing voor mij als zzp’er?

In de meeste gevallen kan video veel doen voor je onderneming. Maar, het is net als bij foto’s, grafische quotes, blogberichten en podcasts belangrijk dat je consistent en strategisch content plaatst. Video is geen vervanger van blogberichten of foto’s; het is een toevoeging aan jouw online content.

Wanneer je goede video’s plaatst, kunnen deze wel beter scoren dan een blogbericht of foto’s. Dit komt omdat vele online algoritmes zoals die van Google, Facebook en LinkedIn video de voorkeur geven. Dit wordt dus bepaald door zoekmachines en social media. Iedereen is anders en daarom is het belangrijk om aan alle belangen van jouw doelgroep te voldoen. De een leest liever een blog, de ander voelt zich aangetrokken tot gave grafische quotes en weer een ander bekijkt liever een pitchvideo of portretfilm.

Wat wij doen voor zzp’ers

Veelal maken wij voor zzp’ers in eerste instantie een portretfilm; zo maak je kennis met video en heb je een goede video waarin je jezelf voorstelt. Deze kun je tonen tijdens presentaties, maar ook online. Wanneer deze video succesvol wordt, maken we vaak een plan welke soort video’s we nog meer kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld reviewvideo’s, instructievideo’s of wekelijkse/maandelijkse updatevideo’s. Hieronder staat een aantal voorbeelden:

Portretfilm:

Pitchvideo:

Updatevideo’s:
https://vimeo.com/371841581

Review: 
https://www.youtube.com/watch?v=o5xFIdWCwag

Instructie / informatief:

Kan ik die video’s niet zelf maken?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf de video’s te maken. Maar word je daar blij van? Of kost het energie en zie je er tegenop? Als zelfstandig ondernemer heb je ervoor gekozen om de dingen te doen die je leuk vindt om te doen. Om dit zo lang mogelijk vol te houden, is het belangrijk om de dingen waar je niet blij van wordt of energie kosten zo snel mogelijk uit te besteden – indien mogelijk. Wij krijgen energie van het maken van films en dat doen wij dus graag voor jou.

Maar we begrijpen ook dat het financieel niet altijd mogelijk is om alles direct uit te besteden. Daarom zou je ook een deel kunnen uitbesteden, zoals bijvoorbeeld de montage of productie. Zelf neem je de video’s op met bijvoorbeeld een telefoon of tablet en wij zorgen ervoor dat ze professioneel gemonteerd worden.

Hieronder een voorbeeld van hoe dat eruit kan zien:

Het nadeel is wel dat de kwaliteit van telefoons en tablets niet zo goed is als die van onze camera’s. Ook het geluid is vaak niet goed genoeg op deze manier. Wel kun je door zelf video’s te maken met een telefoon of tablet kijken of dit iets voor jou is. Als je de resultaten behaalt die je verwacht, dan kun je het eventueel uitbesteden. Meer tips over het zelf maken van videocontent? Lees deze blog: www.vaneinaarkip.nl/zelf-beginnen-met-videocontent/.

Hoe wij te werk gaan

Er zijn een aantal stappen die we doorlopen tot de video’s klaar zijn. Gemiddeld duurt de levertijd voor portretfilms 2 à 3 dagen. Je krijgt de eerste versie te zien, waar je eventueel nog feedback op kunt geven. Na goedkeuring leveren we de video op als Full HD- of 4K-MP4-bestand. Zowel in een hoge als lage beeldkwaliteit mogelijk. Hieronder staan de 6 stappen die wij bij alle videoproducties doorlopen:

 1. Het idee;
 2. Het concept uitwerken;
 3. De productie;
 4. De opnames;
 5. De montage;
 6. De oplevering.

Je leest meer over onze werkwijze op www.vaneinaarkip.nl/over-ons/werkwijze/.

Wij denken graag mee – van idee naar film

Zoals onze bedrijfsnaam van Ei naar Kip al suggereert; wij denken graag mee in het hele proces en maken indien gewenst een strategisch plan om te zorgen voor goede online videocontent. Regelmatig maken wij voor bedrijven, waaronder zzp’ers, een beeldbank met videobeelden. Deze opnames kunnen we keer op keer “recyclen”. Door opnames weer opnieuw te mixen, eventueel nieuwe opnames eraan toe te voegen, kunnen we ervoor zorgen dat je elke dag, week of maand unieke videocontent hebt. Wanneer je het volledig uit wilt besteden, dan kunnen we je in contact brengen met diverse content creators zoals tekstschrijvers, fotografen en grafisch vormgevers. Een marketingbedrijf kan de volledige content inplannen en plaatsen op het juiste moment.

Wil je weten of video bij jou past?

Wanneer je wilt weten of video echt bij jouw manier van ondernemen past, dan nodigen we je graag uit om een keer vrijblijvend bij ons langs te komen voor een kennismakingsgesprek. We zullen diverse voorbeelden laten zien en kijken wat het beste bij jou als ondernemer past.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op