Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Hoe wij van van Ei naar Kip pakkende product video’s voor je maken

×
Ga terug naar het overzicht
over ons werken bij vacature werving video recruitment inspirerende bedrijfscultuur boeiende carrièrekansen dynamische werkomgeving aantrekkelijke werknemersverhalen

Of je nu een product of dienst verkoopt, een product video kan echt het make-or-break-moment zijn voor je potentiële klanten. Een sterke product video informeert en inspireert kijkers, in de hoop dat zij jouw aandacht krijgen en uiteindelijk hun portemonnee voor je openen. Wij van van Ei naar Kip hebben al heel wat product video’s voorbij zien komen – inclusief de video’s van ondernemers die zeer succesvol een product of dienst gelanceerd hebben. Wij begrijpen als geen ander wat de essentiële elementen van een succesvolle product video zijn. In deze blog krijg je een kijkje in onze keuken en bespreken we wat de geheimen zijn van onze sterke product video’s.

Content is koning

Wij laten niet alleen zien hoe mooi je product is, maar we laten je ook zien hoe het past in het grotere plaatje van het leven van je klanten. Welk probleem lost je product op? Hoe verrijkt jouw (uit)vinding het leven van je klanten? In welke mate inspireert het jouw klanten? Vergroot het hun algehele geluksgevoel?

Laten zien én vertellen

Een productvideo met een sterk concept mag dan wel artistiek en fancy zijn, maar als de kijkers aan het eind niet weten wat je verkoopt, zullen ze waarschijnlijk niet geïnspireerd raken om klant te worden. Wij laten daarom je product zien en vertellen je klanten er tegelijkertijd alles over wat ze willen weten. Zo eenvoudig is het.

Wat is je verhaal?

Wanneer mensen naar een product video kijken, willen ze niet alleen de technische specificaties van het product weten; ze willen de mensen achter het product ontmoeten, evenals de mensen die het gebruiken. Dat zie je terug in onze product video’s.

Speel in op je doelgroep

Als bands op tournee gaan, schreeuwen ze vaak de naam van de stad waar ze spelen. Wij raden aan om hetzelfde te doen in je product video – figuurlijk of zelfs letterlijk. Of je je nu richt op een doelgroep met bepaalde demografische of geografische kenmerken, wij vinden dat een sterke product video bovenal zeer relevant moet zijn voor potentiële klanten.

Wij voegen ook wat persoonlijkheid toe

Wees niet bang om de product video te gebruiken om de identiteit van je merk tentoon te spreiden. Het tonen van je merkpersoonlijkheid is een sterke manier om je product eruit te laten springen tussen de miljoenen producten, diensten en video’s die er zijn.

Cruciale closure: de call to action

Maak het potentiële klanten gemakkelijk om je product of dienst te kopen zodra de video is afgelopen. Hoe? Wij voegen een call to action toe. Als iemand helemaal tot het einde van jouw drie minuten durende demonstratie van een blender komt, is hij waarschijnlijk behoorlijk geïnteresseerd om die blender te kopen. Als je productvideo meer een proof of concept is, kun je proberen een e-mailadres van de klant te verkrijgen. Ook is het aan te raden om een link naar een preorder in je video op te nemen.

Heb jij een product of dienst die jij wilt lanceren met een sterke product video? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Bij van Ei naar Kip denken we graag met je mee. Zo komen we samen tot een sterke product video die van jouw product of dienst een groot succes maakt. Wij voegen animaties, muziek en tekst toe waar dit nodig is en geven het aan wanneer wij denken dat het nét even anders moet.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op