Inhoudsopgave
Hoe een onboardingvideo jouw wervingsproces stroomlijnt
De nieuwe werknemers zijn dan eindelijk gearriveerd en de verwachtingen zijn aan beide kanten hooggespannen. Je geweldige kans om te profiteren van deze frisse golf van enthousiasme is er voor het grijpen. Je bent klaar om deze nieuwe gezichten aan boord van je bedrijf te verwelkomen, en je kunt niet wachten om ze rond te leiden en ze de ins en outs te laten zien. Maar waar begin je? Wat is de sleutel van een vlotte start? We hebben allemaal wel eens gehoord van de term “onboarding”, maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe kan video je helpen dat allemaal beter te doen?
Wat is onboarding?
Onboarding bestaat een reeks zorgvuldig opgebouwde ervaringen in de loop van de tijd, met de bedoeling om elke kers verse werknemer aan te moedigen en te motiveren om er met elke vezel van zijn of haar wezen in die nieuwe baan te duiken. Een onboardingvideo zorgt voor diepgang, en het bevordert de tevredenheid van werknemers, wat uiteindelijk leidt tot betere werkprestaties en meer loyaliteit. En onboarding moet onmiddellijk sterk beginnen; de eerste werkdag is het moment bij uitstek om je betrokkenheid te tonen en blijvend respect te verdienen van de nieuwe medewerkers.
Snelle start, snelle winst en hoge werknemersbetrokkenheid
Zowel voor werknemers als werkgevers is het belang van een snelle start niet te onderschatten. Investeren in een onboarding-ervaring voor je team is dus cruciaal. Maar al je middelen besteden aan werving en vervolgens de bal laten vallen op de eerste werkdag is echt een beginnersfout.
De steun die je de nieuwe werknemers tijdens de eerste weken biedt via onder andere video, zal na een tijd als een boomerang naar je terugkomen in de vorm van gelukkige, productieve werknemers, als je het goed aanpakt tenminste. Ze zullen zich tevreden en geïnspireerd voelen, en zich onmiddellijk kunnen identificeren als deel van een levendig en actief team.
Dus: mits goed uitgevoerd, is onboarding niet alleen leuk en lonend, maar kan het ook strategisch en zeer efficiënt zijn. Het idee is om je werknemers zo in te stellen dat ze snel succes hebben vanaf het moment dat ze voor het eerst door de deur lopen.
Onboarding video gebruiken voor een efficiënte start
Nu dat je wijselijk hebt besloten om je onboarding plan uit te breiden, waar moet je dan beginnen? Ten eerste, denk na over je doelstellingen. Je wilt waarschijnlijk een consistente “grote” boodschap presenteren aan alle werknemers, zodat iedereen op dezelfde pagina zit en hetzelfde welkom krijgt. Zelfs het relatief dringende proces van het invullen van o zo saai papierwerk kan creatief worden opgenomen in deze eerste presentatie. Vervolgens wil je je boodschap misschien iets aanpassen voor elke afzonderlijke afdeling binnen je organisatie. Maar wij van van Ei naar Kip weten als geen ander hoe belangrijk het is om je aanpak wel goed te stroomlijnen en je bedrijf samenhangend te presenteren. Dat is waar de onboarding video om de hoek komt kijken!
Je aanpak stroomlijnen
De volgende stap. Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat veel bedrijven vinden dat aparte afdelingsvideo’s vol persoonlijkheid en plezier zeer effectief en de moeite waard zijn. Dit is het moment om individuele trots bij te brengen en de nieuwe medewerkers in staat te stellen zich in te zetten voor jouw bedrijf. In deze fase verwerven individuen inzicht, vinden ze hun niche en beginnen ze te verlangen naar succes. En ze zijn nog niet eens begonnen! Deze nieuwe ervaring is voor hen niet meer gewoon een baan, maar een levensstijl geworden.
Wat je kunt verwachten als de camera’s gaan draaien
Ben je klaar om te beginnen? van Ei naar Kip staat aan je zijde bij elke stap die je zet. Wij zorgen ervoor dat jij de kracht van onboardingvideo’s kunt gebruiken voor jouw bedrijf.
Vraag vrijblijvend bij ons een offerte aan: www.vaneinaarkip.nl/offerte
Bij van Ei naar Kip denken we graag met je mee. Zo komen we samen tot de sterke onboardingvideo die de start een succes maakt. We voegen animaties, muziek en tekst toe waar dit nodig is en geven het aan, vanuit onze expertise, wanneer wij denken wanneer het volgens ons nét even anders moet.
Ga terug naar het overzicht