Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Hoe een onboardingvideo jouw wervingsproces stroomlijnt

×
Ga terug naar het overzicht
personeelwerven werken bij vacature werving videocontent film aantrekkelijke bedrijfscultuur carrièrekansen dynamische presentatie inspirerende werknemersverhalen

Hoe een onboardingvideo jouw wervingsproces stroomlijnt

De nieuwe werknemers zijn dan eindelijk gearriveerd en de verwachtingen zijn aan beide kanten hooggespannen. Je geweldige kans om te profiteren van deze frisse golf van enthousiasme is er voor het grijpen. Je bent klaar om deze nieuwe gezichten aan boord van je bedrijf te verwelkomen, en je kunt niet wachten om ze rond te leiden en ze de ins en outs te laten zien. Maar waar begin je? Wat is de sleutel van een vlotte start? We hebben allemaal wel eens gehoord van de term “onboarding”, maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe kan video je helpen dat allemaal beter te doen?

Wat is onboarding?

Onboarding bestaat een reeks zorgvuldig opgebouwde ervaringen in de loop van de tijd, met de bedoeling om elke kers verse werknemer aan te moedigen en te motiveren om er met elke vezel van zijn of haar wezen in die nieuwe baan te duiken. Een onboardingvideo zorgt voor diepgang, en het bevordert de tevredenheid van werknemers, wat uiteindelijk leidt tot betere werkprestaties en meer loyaliteit. En onboarding moet onmiddellijk sterk beginnen; de eerste werkdag is het moment bij uitstek om je betrokkenheid te tonen en blijvend respect te verdienen van de nieuwe medewerkers.

Snelle start, snelle winst en hoge werknemersbetrokkenheid

Zowel voor werknemers als werkgevers is het belang van een snelle start niet te onderschatten. Investeren in een onboarding-ervaring voor je team is dus cruciaal. Maar al je middelen besteden aan werving en vervolgens de bal laten vallen op de eerste werkdag is echt een beginnersfout.

De steun die je de nieuwe werknemers tijdens de eerste weken biedt via onder andere video, zal na een tijd als een boomerang naar je terugkomen in de vorm van gelukkige, productieve werknemers, als je het goed aanpakt tenminste. Ze zullen zich tevreden en geïnspireerd voelen, en zich onmiddellijk kunnen identificeren als deel van een levendig en actief team.

Dus: mits goed uitgevoerd, is onboarding niet alleen leuk en lonend, maar kan het ook strategisch en zeer efficiënt zijn. Het idee is om je werknemers zo in te stellen dat ze snel succes hebben vanaf het moment dat ze voor het eerst door de deur lopen.

Onboarding video gebruiken voor een efficiënte start

Nu dat je wijselijk hebt besloten om je onboarding plan uit te breiden, waar moet je dan beginnen? Ten eerste, denk na over je doelstellingen. Je wilt waarschijnlijk een consistente “grote” boodschap presenteren aan alle werknemers, zodat iedereen op dezelfde pagina zit en hetzelfde welkom krijgt. Zelfs het relatief dringende proces van het invullen van o zo saai papierwerk kan creatief worden opgenomen in deze eerste presentatie. Vervolgens wil je je boodschap misschien iets aanpassen voor elke afzonderlijke afdeling binnen je organisatie. Maar wij van van Ei naar Kip weten als geen ander hoe belangrijk het is om je aanpak wel goed te stroomlijnen en je bedrijf samenhangend te presenteren. Dat is waar de onboarding video om de hoek komt kijken!

Je aanpak stroomlijnen

De volgende stap. Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat veel bedrijven vinden dat aparte afdelingsvideo’s vol persoonlijkheid en plezier zeer effectief en de moeite waard zijn. Dit is het moment om individuele trots bij te brengen en de nieuwe medewerkers in staat te stellen zich in te zetten voor jouw bedrijf. In deze fase verwerven individuen inzicht, vinden ze hun niche en beginnen ze te verlangen naar succes. En ze zijn nog niet eens begonnen! Deze nieuwe ervaring is voor hen niet meer gewoon een baan, maar een levensstijl geworden.

Wat je kunt verwachten als de camera’s gaan draaien

Ben je klaar om te beginnen? van Ei naar Kip staat aan je zijde bij elke stap die je zet. Wij zorgen ervoor dat jij de kracht van onboardingvideo’s kunt gebruiken voor jouw bedrijf. 

Vraag vrijblijvend bij ons een offerte aan: www.vaneinaarkip.nl/offerte

Bij van Ei naar Kip denken we graag met je mee. Zo komen we samen tot de sterke onboardingvideo die de start een succes maakt. We voegen animaties, muziek en tekst toe waar dit nodig is en geven het aan, vanuit onze expertise, wanneer wij denken wanneer het volgens ons nét even anders moet.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op