Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Een testimonial video laten maken

×
Ga terug naar het overzicht
retail interview winkel interviewsetup talking head video opname

Video-testimonials zijn niets meer dan reviews van jouw klanten op video vastgelegd. Jouw klanten delen hun ervaring met jouw product of dienst via een video. Op deze manier maak je het maken van een keuze voor een bepaald product of dienst voor de consument gemakkelijker. Nieuwsgierig naar wat een testimonial video exact inhoudt en hoe jij dit kunt realiseren voor jouw onderneming? Lees dan snel verder.

De definitie van een testimonial

Een testimonial is een positieve verklaring waarin je klant zijn/haar ervaring deelt. Dit kan aan de hand van een geschreven review, een stukje audio, maar het kan ook vastgelegd worden op video. In vergelijking met de term endorsement, wat een aanbeveling is van een bekend persoon, is een testimonial een review van een gewone consument.

Waarom testimonial video’s inzetten?

Zelf roepen dat je het beste product of dienst hebt is gemakkelijk en daardoor voor de consument vaak ook erg ongeloofwaardig. Wanneer anderen jouw product of dienst aanbevelen levert dit een grote bijdrage aan je reputatie en heeft het dus een positieve invloed op je geloofwaardigheid. En geloof het of niet, mensen blijven kuddegedrag vertonen en daar kun jij gebruik van maken!

Voorbeeld van een review video.

Hoe regel ik een klant die mee wil werken?

Bij veel ondernemers komt gelijk de vraag naar boven hoe ze aan een klant komen die mee wil werken aan een testimonial video. Zie het als cadeau naar de klant, zeker als het een zakelijke klant is. Door jouw video-testimonial wordt deze klant en zijn/haar bedrijf ook onder de aandacht gebracht via jouw testimonial video. Zo creëer je een win-win situatie voor beide partijen. Is het geen zakelijk klant? Dan kun je altijd werken met een presentje of extraatje als blijk van waardering voor het meewerken.

3 tips voor het maken van een perfecte testimonial:

1.Zorg dat de review geloofwaardig is

Niets doet meer afbreuk op je reputatie dan een testimonial video waarin je broer, moeder of vriendin een te positieve en gelikte review geeft. Zorg ervoor dat je een video-testimonial altijd opneemt met een echt tevreden klant. Geloofwaardigheid en transparantie is key!

2. Laat de klant concrete voorbeelden benoemen

Wanneer je klant met concrete voorbeelden komt waarom hij/zij zo tevreden is, zorgt dit voor vertrouwen bij je (potentiële) klant. Denk hierbij aan uitspraken als: “Onze online zichtbaarheid is met 60% gestegen, sinds wij werken met video’s op onze webpagina’s”. Hoe concreter de voorbeelden zijn, hoe overtuigender het overkomt.

3. Verwerk niet alleen positieve feedback

Een klant is bijna nooit 100% tevreden. Het verwerken van lichte feedback of een kritische noot zorgt dat de positieve feedback nóg overtuigender overkomt. Het laat merken dat de klant niet alles zomaar als positief ervaart, maar dat jij met jouw product of dienst net het verschil heeft gemaakt.

Hoe gaan wij te werk?

Jouw wensen staan voorop als het gaat om de testimonial video. Wat en door wie er wat gezegd wordt is helemaal aan jou. Liever alles van A tot Z uit handen geven? Dat kan natuurlijk ook! Wanneer je alles uit handen geeft nemen wij, indien gewenst, ook alle zorgen rondom het benaderen van klanten en het maken van een afspraak op ons. Wij zullen de klant benaderen, informeren en begeleiden in het review proces. Daarnaast zullen wij een afspraak met hen inplannen van ongeveer 2 uur voor het opnemen van de video.

Stappen die wij ondernemen:

  • We verdiepen ons in jouw product of dienst
  • We nemen contact op met de gewenste (positieve) klant en nemen een kort telefonisch interview af en plannen een afspraak in
  • Tijdens de afspraak beginnen we met een kennismaking en zetten we de camera en eventueel verlichting klaar
  • We leggen de review op video vast aan de hand van een kort interview
  • Maken we sfeerbeelden die we over het interview heen monteren

Wij doen er alles aan om het maken van een testimonial video ook leuk voor de klant in kwestie te maken. Woont de klant klein of vindt de klant het erg spannend? Dan zorgen wij voor een passende oplossing en coaching, zodat iedereen zich er prettig bij voelt.

Wat kost een review video?

De kosten voor het maken van een review video zijn afhankelijk van het aantal video’s, het aantal opname momenten en het aantal montage en productie uren. Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Voorbeeld van een review video.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Er zijn verschillende redenen waarom klant reviews bij dragen aan de reputatie en geloofwaardigheid van jouw onderneming. Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw klanten aan het woord te zien in een video-testimonial? Neem gerust eens contact met ons op en wellicht kunnen we samen voor een positieve testimonial video zorgen.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op