Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Een contentmarketingstrategie: waar moet je beginnen?

×
Ga terug naar het overzicht
vocas camera lens rigged fs7

Een content marketing strategie is een onderdeel van je algehele marketing strategie. Desondanks is het een enorm grote strategie. Want als je een advertentie hebt, of je koopt een video commercial in op bijvoorbeeld televisie, wat ga je daar dan vertellen? En hoe? En voor wie? Dat is allemaal onderdeel van content marketing: Elke uiting die je plaatst of verwoordt. Het draait dus niet alleen om woorden op papier zetten, maar juist ook de manier waarop. Daarnaast heb je een bepaalde doelgroep, hierdoor moet je ook je manier van communiceren op hen aanpassen. Kortom: Er komt enorm veel bij kijken! Een goede content marketing strategie opzetten is dus van groot belang bij het laten slagen van jouw algehele marketing strategie.

Zo is volgens 76% van de marketeers het organische verkeer een pijler van succes en het gebruiken van video in je blogs of content genereert over het algemeen het meeste resultaat. Wel 41%! Dat terwijl dit bij afbeeldingen maar 30% is. Een goede content marketing strategie kan dus enorm veel betekenen voor jouw bedrijf. Mits je het goed doet.

In deze blog behandelen we de verschillende redenen waarom je een content marketing strategie moet opzetten en hoe je dit doet in zes stappen. Lees dus snel verder!

Waarom een content marketing strategie opzetten?

Een content marketing strategie draait vooral om het nadenken over wat je gaat plaatsen en waarom. Een advertentie (en alle andere uitingen) moeten namelijk vooral interessant zijn voor je doelgroep. Het moet ze aanspreken, het moet relevant zijn (met wat voor problemen zit je doelgroep? Of welke wensen hebben zij?) en persoonlijk. Er moet dus goed over nagedacht worden hoe je dit gaat doen.

Bovendien zijn er meerdere andere redenen waarom je een content marketing strategie zou moeten opzetten. De drie belangrijkste hiervan zijn als volgt:

 • Het schrijven van blogs – de meest bekende vorm van content marketing – is enorm goed voor je online vindbaarheid. Wanneer je dit goed doet, volgens de regels van SEO (search engine optimization), komt jouw website steeds hoger in de zoekresultaten terecht en gaan mensen jou sneller (en gratis) vinden. Om de bezoekers op jouw website te houden, is het echter wel belangrijk om ook relevante content te schrijven die je lezers ook daadwerkelijk willen lezen!
 • Content is een drijfveer voor jouw social media. Social media kanalen blijven groeien en er komen steeds meer nieuwe platformen bij. Het creëren van content is ook op deze kanalen belangrijk, zodat je direct kunt communiceren met je doelgroep en ook je aanwezigheid en bereik op deze kanalen vergroten.
 • Het delen van content met je doelgroep schept vertrouwen. Je biedt namelijk toegevoegde waarde waar jouw doelgroep iets aan heeft. Daarnaast zet je jezelf hier neer als expert op dit gebied en zijn mensen sneller geneigd om je te vertrouwen. Door het bieden van relevante content is dit vaak ook een stuk persoonlijker. En als je het dan ook nog eens combineert met een plekje op jouw social media kanaal, heb je ook directe interactie met jouw volgers.

Een content marketing strategie heeft daarnaast voor ieder bedrijf op verschillende manieren toegevoegde waarde. Dit komt omdat verschillende bedrijven verschillende doelgroepen en doelen hebben. Waar de één vooral meer naamsbekendheid wil genereren met content marketing, is het voor een ander bedrijf belangrijker om meer te verkopen. Zo haalt ieder bedrijf eigen voordelen uit het opzetten van een content marketing strategie.

Een content marketing strategie opzetten in 6 stappen

De stappen voor het opzetten van een content marketing strategie klinken vrij simpel. Maar onderschat de stappen niet: Iedere stap brengt zijn eigen complexiteit met zich mee. Binnen een bedrijf gaat er vaak meerdere maanden overheen voordat het plan helemaal staat. En dat is vaak alleen nog maar de eerste versie!

Een goede content marketing strategie zet je op in zes stappen:

 1. Wat is jouw doel? Waarom wil je een content marketing strategie opzetten? Wat zou het voor jouw bedrijf moeten opleveren? Extra leads opleveren, of juist meer naamsbekendheid genereren, of nog weer iets anders? Zo weet je waar jij naartoe moet werken. Elk stuk content moet namelijk bijdragen aan het doel.
 2. Wie zijn jullie als bedrijf? Wat zijn de normen en waarden van jouw bedrijf, waar staan jullie voor en wat doen jullie? Wat wil je uitdragen naar de lezer? Wanneer zij jouw website bezoeken of een blog lezen, wat moeten ze dan onthouden van jouw bedrijf? Benadruk in je content continu de belangrijkste waarden, zoals bijvoorbeeld vertrouwen en klantgericht.
 3. Wie is jouw doelgroep? Misschien wel het meest belangrijke voor jouw content strategie: Voor wie ga je schrijven? En aan wie? Door goed onderzoek te doen naar de behoeften van jouw doelgroep en hen constant in gedachten te houden wanneer er nieuwe content wordt gecreëerd, zal je merken dat het steeds beter bij hen aan zal slaan.
 4. Over welke onderwerpen gaat jouw bedrijf schrijven? Jezelf neerzetten als expert, of een band opbouwen met je doelgroep gaat niet vanzelf. Bepaal daarom van tevoren over welke onderwerpen jij vooral gaat communiceren. Vaak is dit gerelateerd aan de producten of service(s) die jij aanbiedt en wat zij hier bijvoorbeeld mee kunnen doen.
 5. Op welke kanalen deel jij je content? Je doelgroep is niet overal te vinden. Je zult dus moeten uitzoeken waar je doelgroep zich wél bevindt en welk kanaal voor jou het meest interessant is om de verschillende typen content te delen. Voorbeelden hiervan zijn YouTube voor video content, Facebook voor blog content en LinkedIn voor professionele content. Ook dit hangt weer af van jouw bedrijf en het type content dat je creëert.
 6. Start met schrijven! Wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je eenmaal de eerste zes stappen met succes hebt gevolgd en je dus beslissingen hebt gemaakt, is het dan ook echt tijd om de content te gaan creëren! Of het te laten maken voor jou. Wanneer je kiest voor uitbesteding, neem dan vooral ook contact op met van Ei naar Kip! Wij kunnen jou koppelen aan een marketing bedrijf die hierin gespecialiseerd is.

Naast de content marketing strategie opzetten, is het ook belangrijk dat je deze blijft volgen. Het makkelijkste om dit goed inzichtelijk voor jezelf te maken, is door het creëren van een zogeheten content kalender. Hierin houd je bij op welke dag je wat moet plaatsen en welke deadlines je wanneer hebt. Zo vergeet je nooit iets! Gewoonlijk is deze kalender per maand gevuld.

Tips en tricks voor het plaatsen van content

Om je goed op weg te helpen, benoemen we ook een aantal tips en tricks die heel handig zijn wanneer je start met een content marketing strategie.

 1. Social media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter hebben geen opties om tekst dikgedrukt of schuin te maken. Dit lukt echter wel iets zoals ‘Unicode’. Je voert hier jouw tekst in en je hebt direct verschillende opties voor jouw vetgedrukte of schuine tekst! Werkt gegarandeerd.
 2. Wanneer je een social media post maakt met een URL naar één van jouw website-pagina’s, is het belangrijk dat je hier een zogeheten UTM-code in zet. Het is even puzzelen hoe je dit voor jezelf neerzet, maar door deze UTM-codes kun je later in je Analytics terugzien waar je bezoekers vandaan zijn gekomen! Superhandig bij het monitoren van het succes.
 3. Niet ieder social media kanaal laat posts plannen toe. Maar er zijn platformen waarmee je dit wél kunt doen. En allemaal tegelijk zelfs! Je hebt hiervoor dure platforms, zoals SEMrush, maar je kunt hiervoor ook Facebook Creator Studio of Buffer gebruiken. Hiermee zet je in één keer alles klaar en heb je er geen omkijken meer naar! Ook erg handig: Door de strakke planning weet je zeker dat je content altijd op tijd wordt geplaatst en is het altijd consequent!

Content creatie uitbesteden

84% van de business-to-business marketeers besteedt het creëren van content uit aan een extern bureau. Dit komt omdat het creëren van content steeds complexer wordt en steeds meer tijd kost. Mensen lezen namelijk alleen wat zij interessant vinden. En met de huidige markt, waar er dagelijks ontzettend veel nieuwe content bijkomt, is het lastig om juist die ‘sweet spot’ te raken bij het creëren van content.

Het kiezen voor het uitbesteden van je content creatie is hier dan ook een ontzettend goed idee. Deze marketing bedrijven zijn gespecialiseerd in het juist positioneren en verwoorden van stukken content, waarvan kan worden aangetoond dat dit de doelen behaalt. Daarnaast is het schrijven van content niet zomaar wat woorden op papier zetten en is het echt een vak apart.

Video content voor een vast bedrag per maand

Bij van Ei naar Kip hebben wij verschillende maand pakketten. Elke week, iedere 2 weken of elke maand een nieuwe video? Dat kan via onze video pakketten.

Voor het uitbesteden van content creatie ben je bij van Ei naar Kip op het juiste adres. Waar wij ons specialiseren in het creëren van video content, zijn wij ook actief in het creëren van ‘reguliere’ content, zoals blogs of nieuws artikelen. Oftewel: voor (bijna) elk onderdeel van je content strategie kun je bij ons terecht. Vandaag nog beginnen met jouw content strategie? Neem dan direct contact met ons op!

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op