Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Digitale open dag of open avond organiseren? Alle mogelijkheden op een rij!

×
Ga terug naar het overzicht
Webinarstudio op locatie gericht op onderwijs, professionele setup voor educatieve presentaties en lezingen.

De open dagen of open avonden voor het voortgezet onderwijs, mbo, hbo en universiteiten zitten er ondertussen toch echt aan te komen. Dé mogelijkheid om aan toekomstige studenten of scholieren te laten zien wat jouw school of onderwijsinstelling allemaal te bieden heeft. Welke opleidingen, faciliteiten en docenten zijn er aanwezig voor de ontwikkeling van scholieren en studenten.

Zoiets simpels, een bekend fenomeen voor elke ouder en zoon of dochter, en vaak ook een moment om naar uit te kijken: het eerste echte contactmoment met je toekomst. Waar ga je naar school? Welke opleiding ga je doen? Een cruciale eerste kennismaking. Iets wat door de pandemie simpelweg niet mogelijk was, maar ondertussen ook noodgedwongen aantoonde hoe vooruitstrevend en innovatief jouw school is.

Bij van Ei naar Kip bieden we vele opties aan waardoor een digitale open dag of digitale open avond gegarandeerd onvergetelijk zal zijn. In deze blog zullen we deze opties uitgebreid behandelen, zodat jij alle informatie hebt om een beslissing te maken voor jouw digitale open dag of open avond!

Welke opties zijn er voor een open avond of open dag?

Presentatievideo’s

Een presentatievideo is eigenlijk niets meer dan wat de titel eigenlijk zegt. Het is een simpele opzet waarbij er één of twee sprekers voor een scherm staan en een presentatie geven over bijvoorbeeld de opleiding of de school. Het is vergelijkbaar met de variant waarbij er een publiek aanwezig is, enkel dan met een cameraman in plaats van een grote groep mensen voor je.

Dat het een simpele opzet is, neemt niet weg dat wij dit professioneel benaderen. De video wordt gefilmd met meerdere camera’s. Daarnaast wordt het ook professioneel gemonteerd, volgens de wensen van de klant. Hier kunnen animaties en/of achtergrondmuziek aan worden toegevoegd.

De opnametijd per presentatie ligt gemiddeld tussen de 10 en 30 minuten. Dit hangt vooral af van de lengte van de presentatie en de snelheid van de spreker(s).

De prijzen voor een presentatievideo variëren en zijn afhankelijk van de duur:

  • 10 minuten durende video – vanaf 175 euro per stuk;
  • 5 tot 10 minuten durende video – vanaf 125 euro per stuk;
  • 3 tot 5 minuten durende video – vanaf 80 euro per stuk.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Interviews met leerlingen/docenten

Interviews zijn een handige en betrouwbare manier om inzicht te krijgen hoe iemand zich ergens over voelt of hoe iets wordt ervaren. Leerlingen en docenten weten hoe het eraan toegaat op school en dit wordt vaak anders ervaren dan door een directeur. Een interview met een leerling of docent wordt daardoor gewoon eerlijker gevonden en is daarom een must have voor jouw digitale open dag of open avond.

Er kan bijvoorbeeld een scholier of student, of zelfs een docent worden bevraagd over hun vak, ervaring, opleiding of het studentenleven. Door de relatief korte tijdsduur van een interview zijn de kosten per video erg aantrekkelijk. Wij hebben creatieve oplossingen om interviews via een videocall te doen, mochten de omstandigheden daarom vragen.

Een interview van 2-3 minuten is al mogelijk vanaf 350 euro, inclusief professionele montage. De minimale afname is 3 stuks.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Video’s van de opleiding zelf

De opleiding in de spotlight zetten: een belangrijk onderdeel van iedere open dag of open avond! De aankomende studenten of scholieren moeten zich natuurlijk wel kunnen identificeren met de opleiding en er vooral naar uitkijken om te beginnen. Het is dus belangrijk om een opleiding zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Een video van de opleiding is een handige manier voor een eerste kennismaking. Hier kunnen bijvoorbeeld meerdere mensen in voorkomen, zoals studenten en docenten. Wij doen vervolgens onze best om er een zo gelikt mogelijke promotievideo van te maken. Wij willen dat je er meer dan tevreden mee bent. Wil je een voice-over? Ook dat is mogelijk.

Een video van de opleiding duurt 2-3 minuten. Deze optie is mogelijk vanaf 550 euro per video.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Digitale rondleiding

Een digitale rondleiding geven vergt een grotere investering dan bovengenoemde mogelijkheden. Dit komt omdat er vaak meer werk en tijd in zit, maar het resultaat mag er dan ook absoluut zijn!

Bij een digitale rondleiding, geven doorgaans leerlingen of docenten een rondleiding door de school. Tussendoor stoppen zij bij lokalen of belangrijke punten op school zoals kluisjes en het schoolplein en geven zij hier informatie over. Zo creëren we de ervaring alsof de kijker zelf door het gebouw loopt, maar dan digitaal. Het is ook mogelijk om interviews op te nemen die te gebruiken zijn tijdens de rondleiding: echte toegevoegde waarde! Eventueel kan dit ook met een 360 gradenvideo.

Het filmen van een digitale rondleiding kost gemiddeld één draaidag van 8 uur. Bij van Ei naar Kip gebruiken wij hiervoor een cameraman en een geluidsman/assistent om de kwaliteit te waarborgen. Het resultaat is een circa 4-5 minuten durende virtuele rondleiding die jouw school direct op de kaart zet.

Een virtuele videorondleiding is mogelijk vanaf 1.200 euro.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Livestream/Webinar

Naast het opnemen van een presentatie, is het ook mogelijk om de gehele open avond of open dag te livestreamen. Je kunt ervoor kiezen om alles live te presenteren, maar ook om tussendoor video’s in te starten om de spreker(s) wat rust te geven en de kijkers wat afwisseling te bieden.

Bij een livestream is alles mogelijk: inbellen met het publiek, schakelen tussen meerdere camera’s, graphics en titels, of zelfs een studio op locatie: niets is te gek! Wij bieden al livestreams aan vanaf 950 euro; dit is een eenvoudige livestream van maximaal 4 uur met 1 camera. Een professionele livestream met meerdere camera’s is mogelijk vanaf 1.600 euro – afhankelijk van de duur van de livestream en eventuele extra wensen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Extra opties

Iedere school is uniek en heeft unieke wensen. Daarom bieden we extra opties aan waar je gebruik van kunt maken om zo je video een boost te geven of alle scholieren/studenten te kunnen faciliteren.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondertiteling, audiobeschrijving voor slechthorenden of slechtzienden, en drone-opnames. We staan ook open voor creatieve suggesties en denken hierin graag met je mee! Staat jouw wens er niet tussen? Aarzel niet om het met ons te bespreken.

Wanneer is jouw open dag?

Een beslissing maken om de ideale open dag of open avond te organiseren is niet makkelijk, dat begrijpen we. Daarom denken we graag met je mee! Iedere school en iedere opleiding heeft unieke wensen. Er is dus niet zoiets als ‘one size fits all’ of een andere standaardformule die we gebruiken. Samen met jou stemmen we af wat het beste zal werken, mede gebaseerd op jouw wensen en budget.

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek. We kijken ernaar uit om de mogelijkheden en jouw wensen door te spreken!

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op