Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

De 5 trends voor videocontent in 2020

×
Ga terug naar het overzicht
Interview productie inpakafdeling cameraman geluidsman industrie

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe trends en ontwikkelingen. En dat geldt ook voor online videocontent. Dat blijft ook in 2020 iets wat steeds vaker gebruikt wordt als marketingsinstrument. Vorig jaar kwam het al steeds vaker voor dat kijkers graag langere video’s met meer verhaal en diepgang willen. Daarentegen willen ze ook superkorte video’s van 5 of 10 seconden. De nieuwe app TikTok gaat in 2020 bekender worden, vooral onder jongeren. De 5 trends in 2020 – volgens ons – lees je in deze blog.

1. Video’s met een verhaal

Langere video’s zullen weer meer te zien zijn, maar dan wel met inhoud. Geen 10 minuten sfeerbeelden, maar 10 minuten met een verhaal over een ondernemer die zich elke dag bezighoudt met het verkopen van bloemen in het dorpje Rhenen. Hoe komt deze man aan zijn bloemen? Wat doet hij naast zijn werk? De algoritmes van online platformen zoals YouTube, Facebook en LinkedIn waarderen langere video’s. Die hoge waardering geldt enkel voor video’s die lang worden bekeken, want een film van 10 minuten waarvan gemiddeld iedereen na 1 minuut wegklikt, scoort lager dan een film van 1 minuut waarvan iedereen de hele minuut afkijkt. De reden hiervoor is dat platformen als Facebook en YouTube gebruikers willen vermaken. Een video waar een kijker 10 minuten wordt vermaakt scoort daarom weer beter. Een video die beter scoort volgens de algoritmes van deze platformen wordt vaker weergegeven in tijdlijnen en zoekresultaten. De conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat het nog belangrijker wordt om relevante content te plaatsen, content met informatie waar iemand écht wat aan heeft. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld deze blog. Relevante, nieuwe en interessante informatie wordt beloond.

2. Dataresultaten bepalen inhoud

Meten is weten, en dat geldt ook voor marketing. Wat al jaren gebeurt met teksten en afbeeldingen gaat dit jaar ook meer gebeuren met video: het bijschaven en bijstellen van video’s op basis van gewonnen data. Waarom wordt de ene video wel 1.000 keer volledig uitgekeken en de andere video niet? Dit is allemaal te meten. Door de video aan te passen op basis van de meetresultaten, zal de video uiteindelijk meer conversie opleveren. Stel je plaatst een video van 3 minuten online, maar na ongeveer 1 minuut haakt iedereen af. Een mogelijke verklaring: na de eerste minuut is er namelijk een lang stuk saaie sfeerbeelden zonder informatie. Wanneer je deze beelden inkort, zullen kijkers weer langer blijven kijken.

3. Meer uitlegvideo’s

Wie zoekt er niet op Google? Hoeveel gram macaroni moet je ook alweer koken voor 6 personen? Of: hoe gebruik je je startkabels? We stellen dagelijks dit soort vragen aan Google en lezen dan de tekst met uitleg. Je kunt dit ook uitleggen aan de hand van video. Wanneer je bijvoorbeeld een restaurant hebt, waarom leer je dan niet je gasten hoe ze zelf jouw favoriete gerecht kunnen maken? Of wanneer je fietsenmaker bent, waarom maak je dan geen video waarin je uitlegt hoe je een fietsband plakt? Soms moet je wat weggeven om iets terug te krijgen, maar… Je hoeft niet alles weg te geven! Wanneer iemand écht problemen met z’n fiets heeft, zal hij sneller naar iemand gaan die hem al een keer online heeft geholpen met een video dan naar een onbekende fietsenmaker. Video draagt bij aan zichtbaarheid; elke keer wanneer jouw huisstijl weer voorbij komt, word je weer een beetje bekender bij je doelgroep. Hoe vaak zien we wel niet subtiel het logo van bijvoorbeeld Coca Cola, Albert Heijn of de Jumbo? Allemaal zijn ze klein begonnen, maar waren ze wel steeds goed zichtbaar.

4. TikTok

Het nieuwe social media platform TikTok is een app waarbij de focus ligt op korte video’s. Vaak zitten deze grappig en creatief in elkaar. Muzieknummers playbacken, pranks en challenges komen allemaal voor in de app. In 2020 worden de advertentiemogelijkheden uitgebreid en is er voor online marketing weer een nieuw platform. Ook Facebook is bezig met het testen van nieuwe manieren om video’s te delen. De populaire korte story-video’s van Snapchat en Instagram zijn inmiddels ook veelgebruikte onderdelen op Facebook en WhatsApp.

5. Video voor interne communicatie

We kennen allemaal het intranet dat je eens per week van je leidinggevende moet controleren of interne nieuwsbrieven. In 2020 zal er meer gebruik worden gemaakt van video’s met dezelfde informatie maar dan via een laagdrempeligere weg. Wat heb je liever: een lap tekst lezen van twee pagina’s over een nieuwe medewerker of een filmpje kijken van 2 minuten waarin een nieuwe medewerker zichzelf voorstelt?

Video’s kunnen gemakkelijk gemaakt worden door een vaste presentator die wekelijks een korte video opneemt. De montage gaat volgens een vast format, waardoor dit zeer snel gemaakt kan worden.

Benieuwd naar de trends van andere jaren? Bekijk hieronder alle blogs.

Video trends in 2022
1. Livestreams en webinars
2. YouTube hoofdstukken
3. Geluidloze video’s
4. Korte update video’s
5. Stories

Video trends in 2021
1. TikTok
2. Livestreams en webinars
3. Video advertenties
4. E-learning / instructie video’s
5. VR / 360 graden video’s

Video trends in 2020
1. Video’s met een verhaal
2. Dataresultaten gaan inhoud bepalen
3. Meer uitlegvideo’s
4. TikTok
5. Video voor interne communicatie

Nieuwsgierig geworden wat jouw bedrijf met video kan doen in 2020? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op