Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

De 5 tips voor een online webinar

×
Ga terug naar het overzicht
Livestream bedrijven opening

Wanneer je een webinar wilt organiseren komt er redelijk veel bij kijken. Uiteraard is dit afhankelijk van de grote en het aantal mensen wat mee werkt achter de schermen. Om je op weg te helpen hebben wij samen met Judoc Media uit Veenendaal een boekje geschreven vol praktische tips. 

In dit artikel lees je er 5 als je meer wilt weten kun je gratis en vrijblijvend het boekje aanvragen via www.webinar-boekje.nl

In het kort; Wat is een webinar?

Een webinar is eigenlijk een online video livestream en vergelijkbaar met een talkshow op televisie. Het verschil met een televisie is dat er bij een webinar de mogelijkheid is tot interactie en dat een webinar gemakkelijk overal en altijd bekeken kan worden.

Meer weten over een webinar? Lees het artikel; Een professionele webinar organiseren.

Tips voor jouw online webinar

  1. Wees authentiek en eerlijk

De kijker ziet het wanneer je niet jezelf bent op beeld en dit heeft een negatief effect op het vertrouwen van de kijker. Doe iets wat bij je past en geef anders de taak uit handen.

  1. Geef goede en waardevolle inhoud

De inhoud is vrijwel het belangrijkste van een succesvol webinar. Geef de kijkers wat ze willen weten of zien.

  1. Duidelijke communicatie

Het spreekwoord: “goede voorbereiding is het halve werk” is eigenlijk al duidelijk genoeg. Wanneer je werkt in een team is het belangrijk dat er goede communicatie is. En dat iedereen met de juiste rol op de juiste plek aan het werk is. Wij kunnen hier van begin tot eind bij helpen doormiddel van draaiboeken, schema’s en planningen.

  1. Zet je wekker op tijd

Het klinkt vanzelf sprekend maar bij een livestream is het echt belangrijk om op tijd te komen. Zo voorkom je onnodige stress en kun je beginnen op de aangegeven tijd. Hierdoor hoeven je kijkers niet te wachten. Zie het als een echte presentatie met publiek maar dan online.

  1. Vergeet de kijkers niet

Wanneer je geen gebruik maakt van live-publiek vergeet dan je kijkers niet. Want zonder dat ze fysiek aanwezig zijn in de studio of opname locatie. Zijn ze thuis, op het werk of onderweg maar wel met hun aandacht bij jou. Beloon je kijkers door ze af en toe persoonlijk aan te spreken of te bedanken. Je kan ook interactie krijgen met je kijkers via bijvoorbeeld een video-call of een chat.

Webinar boekje aanvragen – een boekje vol praktische tips voor de beste webinars.

Vraag hieronder geheel vrijblijvend en gratis het webinar boekje aan.

 

Laat een webinar compleet door ons verzorgen

Bij het professioneel organiseren van een webinar komt al met al best veel kijken. Maar gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Samen met o.a. Judoc media (technisch specialist in meer-camera liveregistraties) uit Veenendaal en een aantal andere specialisten zoals decorbouwers, scriptschrijvers, marketeers, geluids- en lichtmensen, presentatoren, make-up/haar en kleding artiesten staan wij voor je klaar.

Wij zijn werkzaam in het gehele land maar vooral in de regio van Veenendaal, Rhenen, Ede, Harderwijk, Barneveld, Wageningen, Arnhem en Amersfoort.

Dit artikel is gemaakt op basis van de informatie uit het webinar-boekje.nl. Ontwikkeld door van Ei naar Kip en Judoc media uit Veenendaal.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op