Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Binnen 1 minuut van bezoeker naar klant

×
Ga terug naar het overzicht
MKB bedrijf kantoor camera filmmaker professionele opnames zakelijke setting creatieve inhoud

Dat willen we allemaal wel: in 1 minuut van een bezoeker een klant maken. Een gemiddeld verkoopgesprek kost een uur, dus tel uit je tijd winst. Hoe doe je dat? Het antwoord is videocontent. Gaat het echt zo makkelijk? Ja en nee, maar dat leggen we allemaal in dit artikel uit.

Van elevator pitch naar gave video

De meeste ondernemers geven meerdere keren per maand een elevator pitch over hun bedrijf. Vaak duurt deze pitch maximaal 1 minuut. Dit verhaaltje vertel je vermoedelijk vaker dan je je realiseert. Denk bijvoorbeeld eens aan het praatje tijdens het uitlaten van je hond, het gesprek wanneer je een oude bekende tegenkomt in de supermarkt of dat wat je zegt tijdens een netwerkbijeenkomst.

Als ondernemer praat je vaak over je bedrijf; tijdens verjaardagen wordt er door die ene oom altijd wel even gevraagd hoe het met je bedrijf gaat. Dan vertel je vaak kort en bondig over de laatste ontwikkelingen.

Deze korte updates en pitches kun je ook omzetten in video’s en wanneer je dit goed doet, verhoogt dat zeker je omzet. Het steeds langs zien komen van korte video’s zorgt bij je huidige klanten steeds weer even voor een stukje zichtbaarheid van jouw bedrijf. Voor potentiële klanten die ook online rondzwerven is het misschien net die ene video waarbij zij in actie komen.

Wat vertel je dan in 1 minuut?

Het belangrijkste is om de kernboodschap van je bedrijf te vertellen. Welke problemen los jij op voor jouw klanten? Soms kun je zelfs al op het gevoel inspelen binnen een minuut – met bijvoorbeeld een goede openingsvraag.

Wanneer je een serie van korte video’s laat maken, kun je in elke video een speciaal thema of onderwerp verwerken. Ook kun je bijvoorbeeld updates over je bedrijf of de branche waarin je werkzaam bent vertellen. Het belangrijkste is om duidelijk te zijn en niet te veel ingewikkelde informatie te geven in een korte tijd.

Een voorbeeld van de inhoud kan bijvoorbeeld zijn:

  1. Openingsvraag: waarom kiezen voor een online bhv-training?
  2. Opsomming voordelen: duurzaam, online, voordelig en eenvoudig.
  3. Werkwijze: klik op de link, download de app, begin met de cursus.
  4. Extra voordelen: goed inzicht in de voortgang, tussentijdse toetsen.
  5. Unieke service benoemen: wij staan altijd voor je klaar.
  6. Call to action (CTA): meer weten? Neem contact met ons op.

Gebruik je animatie- of videobeelden?

Dat is voor elke video weer anders. Onze voorkeur gaat uit naar echte videobeelden. Niet omdat wij graag achter de camera staan, maar omdat het vertrouwen winnen van de kijker met echte beelden en echte mensen vele malen makkelijker gaat. Wanneer animatie meerwaarde heeft, laten wij niet na om toch voor die vorm te kiezen.

Vaak zijn de kosten voor beide opties vergelijkbaar, maar is het qua productie over het algemeen sneller om een animatie te laten maken. Je bent immers niet afhankelijk van bijvoorbeeld acteurs en locaties.

Laat je inspireren

Wij hebben al vele video’s mogen maken voor bedrijven in verschillende branches. Natuurlijk is niet alles in 1 minuut uit te leggen. Daarom zijn er hieronder ook een aantal langere video’s te vinden.

Voorbeelden:

Heb je aan één video genoeg of is een reeks beter?

Het plaatsen van content werkt altijd beter wanneer je dit consequent doet, dus bijvoorbeeld elke week of iedere maand. Plaats niet alleen video’s; de mix tussen video, fotografie, tekst en grafische elementen is erg belangrijk. Eén video kan zeer effectief zijn en veel helpen bij onder andere verkoopgesprekken en op de welkomstpagina van je website. Wanneer je het op social media wilt plaatsen, zal het meer effect hebben wanneer je consistent een reeks video’s plaatst.

Wat zijn de kosten van een 1-minuutvideo?

Korte pitchvideo’s worden vaak in een batch gemaakt, waarbij we meer dan één video opnemen. Hierdoor liggen de kosten per video lager dan wanneer je één video maakt. Wil je een exacte prijs? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten over de kosten van video voor jouw bedrijf?

Plan een gratis inzichtgesprek om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Hierna maken wij ook vrijblijvend een overzichtelijke offerte op maat.

Bel ons via 06-50404114 of stuur een mail naar info@vaneinaarkip.nl voor een afspraak.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op