Een zakelijke coach spreekt in een camera tijdens het opnemen van een vlog, omringd door professionele videoapparatuur, belichting en een microfoon, gericht op het creëren van aantrekkelijke videocontent voor een zakelijk publiek

Bereik de juiste doelgroep met videocontent

×
Ga terug naar het overzicht
Videobewerking van TikTok videocontent, gericht op het optimaliseren van visuele aantrekkelijkheid en boeiende storytelling voor TikTok gebruikers

Wij produceren doeltreffende video´s, dat is onze pay-off. Met doeltreffend bedoelen wij: het bereiken van het gewenste doel bij de juiste doelgroep. In de online wereld vol visuele online en offline marketing biedt videocontent een dynamische manier om jouw verhaal te vertellen en een specifieke doelgroep te bereiken. Of het nu gaat om het informeren, entertainen of overtuigen van de doelgroep, videocontent is een krachtig middel om je boodschap over te brengen. In deze blog verkennen we hoe je met doeltreffende videocontent verschillende generaties kunt aanspreken.

Wat is een doelgroep?

Voordat we dieper in gaan op de soorten generaties en doelgroepen, eerst een opfrisser, want wat is een doelgroep eigenlijk? Een doelgroep is een specifieke groep consumenten (klanten of potentiële nieuwe medewerkers), gedefinieerd door bepaalde kenmerken zoals leeftijd, geslacht, inkomen, en interesses. Het identificeren van je doelgroep is essentieel voor het ontwikkelen van effectieve marketingstrategieën en om videocontent te laten werken.

Hoe specifieker je jouw doelgroep bepaalt hoe beter, want hoe meer je weet over jouw doelgroep, hoe meer je hiermee rekening kunt houden in de video. En dat gaat al om kleine details. Is een groot deel van jouw doelgroep bijvoorbeeld vegetarisch? En wil je een shot van een gezellige bedrijfslunch in jouw bedrijfsfilm? Dan is het verstandig om de plakken ham niet in beeld te brengen. Een klein detail  kan een groot effect hebben in het maken van videocontent.

Wat zijn generaties?

Een van de gedefinieerde kenmerken van een doelgroep kan ook een specifieke generatie zijn. Er zijn meerdere generaties en misschien wel de bekendste zijn ‘De Babyboomers’ of ‘De Millennials’. Generaties definiëren groepen mensen die geboren zijn binnen dezelfde tijdsperiode en vergelijkbare culturele, sociale en economische invloeden hebben ervaren tijdens hun formatieve jaren. Deze gezamenlijke ervaringen beïnvloeden hun waarden, gedragingen en voorkeuren. En dus ook hoe ze reageren op videomarketing en videocontent.

Hieronder lichten we alle soorten generaties stappen, generatie voor generatie toe. De jaartallen die achter de generatie staan, zijn de geboortejaren.

  • De Babyboomers (1941-1955): Kenmerkend voor hun optimisme en focus op collectieve vooruitgang. Zij waarderen kwaliteit, zijn merktrouw, en prefereren informatieve en directe communicatie.
  • Generatie X (1956-1970): De ‘latchkey’ generatie, zelfstandig en waardeert transparantie en authenticiteit. Ze zijn technisch bedreven en hebben een voorkeur voor duidelijke en eerlijke boodschappen.
  • De Xennial (1971-1985): Deze microgeneratie bevindt zich op de grens van een analoge jeugd en een digitale volwassenheid. Ze zijn aanpasbaar, technisch inzichtelijk en waarderen zowel traditionele als moderne communicatievormen.
  • Generatie Y of beter bekend als ‘De Millennials’ (1986–2000): Bekend om hun affiniteit met technologie, waarde voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en een verlangen naar werk dat persoonlijke voldoening biedt. Ze zijn gevoelig voor authentieke verhalen die waarden en ervaringen benadrukken.
  • Generatie Z of Gen Z (2001–2015): Digital natives die waarde hechten aan diversiteit, innovatie en maatschappelijk bewustzijn. Ze zijn visueel ingesteld en gewend aan snel schakelen tussen platforms en media.
  • Generatie Alpha (2010-2025): De kinderen van de Millennials, opgroeiend in een wereld van geavanceerde technologie en sociale media. Terwijl hun kenmerken nog volop in ontwikkeling zijn, verwachten we dat deze generatie zich kenmerkt door een grote mate van technologische bekwaamheid en een sterke focus op sociale kwesties. De verwachting is ook dat dit de rijkste generatie tot op heden gaat worden.

Elke generatie heeft zijn eigen mediaconsumptiepatronen en voorkeuren, wat invloed heeft op de manier waarop videocontent moet worden geproduceerd. Zonder duidelijke doelgroep kun je dus eigenlijk geen doeltreffende video’s produceren.

Wat is videocontent?

Videocontent omvat elk contenttype dat in een videoformat is gemaakt en verspreid, zoals bedrijfsfilms, webinars, videopodcasts, TikTok video’s en testimonial video’s. Het is een medium dat zowel informatief als emotioneel kan zijn, en dat complexe boodschappen op een toegankelijke manier kan overbrengen. Doordat video bestaat uit beelden en geluid, is video breed toegankelijk.

Hoe bereik je de generatie ‘Babyboomers’ met videomarketing?

Babyboomers waarderen inhoud die betrouwbaarheid en stabiliteit benadrukt. Ze hebben een voorkeur voor face-to-face communicatie, dus videocontent voor deze groep moet persoonlijk en direct zijn, vaak met een focus op kwaliteit en traditie.

Hoe bereik je de generatie X met videocontent?

Generatie X waardeert authenticiteit en een balans tussen werk en privé. Ze zijn technisch vaardig en waarderen content die zowel informatief als beknopt is. Video’s die oplossingen bieden voor hun dagelijkse uitdagingen kunnen bijzonder resoneren. Deze generatie is veel te vinden op onder andere Facebook en Instagram.

Hoe bereik je de generatie Xennial met video?

Als de ‘brug’ tussen analoge en digitale werelden, reageren Xennials goed op videocontent die nostalgie oproept maar ook de huidige technologische trends benut. Ze waarderen zowel de traditionele waarden als innovatie.

Hoe bereik je Gen-Y / Millennials met videocontent?

Millennials zoeken naar flexibiliteit en betekenis in hun werk en leven. Ze zijn digitaal georiënteerd en reageren goed op videocontent die authentiek, creatief en sociaal bewust is.

Hoe bereik je de generatie Z (Gen Z) met videomarketing?

Generatie Z is opgegroeid met digitale technologie en waardeert innovatie en diversiteit. Snelle, visueel aantrekkelijke en interactieve videocontent spreekt hen aan, vooral als het hun betrokkenheid en creativiteit stimuleert. Korte video’s (shorts) zijn een voorkeur voor deze generatie, deze generatie is o.a. veel te vinden op TikTok.

Hoe bereik je de generatie Alpha met videocontent?

Generatie Alpha is nog jong, maar zal waarschijnlijk de meest technologisch onderlegde generatie worden. Videocontent in het onderwijs zal voor hen de standaard zijn, rekening houdend met de aandacht spanne en de interactieve voorkeuren van kinderen, betekend ook dat deze generatie de voorkeur heeft voor korte video’s. Omdat deze generatie relatief nieuw is, is het lastig te zeggen wat precies de eigenschappen gaan zijn van deze groep.

Wie is jouw doelgroep?

Wij werken al enkele jaren samen met diverse marketingbureaus die gespecialiseerd zijn in het vinden van de juiste doelgroep. Sommigen doen dit door te kijken naar huidige klanten en sommigen met een interactief spel. Er achter komen wat je doelgroep, is niet alleen belangrijk voor het maken van videocontent, maar voor alle soorten content die je maakt van teksten tot fotografie. Hoe beter jouw content is afgestemd op de doelgroep, hoe groter het effect van de content zal zijn.

Wil je weten wie jullie doelgroep of doelgroepen zijn? Of twijfel je of je gedachtes kloppen over jullie doelgroep? Neem vrijblijvend met ons contact op. Wij koppelen je aan een van onze vaste partners en zij gaan samen met jullie het onderzoek doen naar de doelgroep van jullie organisatie of bedrijf. Daarna helpen wij jullie verder met het produceren van doeltreffende videocontent.

Bereik verschillende generaties

Het bereiken van verschillende generaties met videocontent vereist een begrip van hun unieke kenmerken en voorkeuren. Een doeltreffende video is niet alleen goed geproduceerd, maar ook strategisch afgestemd op de generatie en doelgroep die je wilt aanspreken.

Door rekening te houden met de kenmerken van elke generatie, kan videocontent een krachtig instrument zijn om een divers publiek te bereiken en te betrekken. Wil jij ook jouw doelgroep bereiken met videocontentmarketing? Neem vrijblijvend met ons contact op.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op