Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

360 gradenvideo of Google Maps Business View: wat is het verschil?

×
Ga terug naar het overzicht
Atem videomixer ingezet voor multicamera videoregie, ideaal voor het coördineren van meercamera opnames en het soepel wisselen tussen camerabeelden in een live setting.

De afgelopen jaren is er flink gesleuteld aan de techniek van de 360 gradenvideo. We zien steeds vaker 360 gradenvideo’s voorbijkomen, bijvoorbeeld tijdens livestreams voor open dagen of op social media. Het is een handige manier om een volledige kamer te kunnen laten zien, zonder fysiek aanwezig te zijn. Zo kun je toch de sfeer een beetje proeven. Deze videovorm is een stuk dichter bij Google Maps gekomen. Ondertussen is het verschil een beetje vervaagd. Toch zijn er belangrijke verschillen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben.

Zo kunnen we ondertussen (bijna) overal ter wereld wandelen door middel van Google Maps, zonder überhaupt ons huis te hoeven verlaten. We kunnen ook in verschillende gebouwen lopen met Google Maps Business View. Dat is een fijne manier om een gebouw te ontdekken, ondanks dat je er nooit fysiek bent geweest. Voor scholen biedt dit een enorm voordeel: aankomende scholieren en studenten worden de kans geboden om door de school te ‘lopen’ wanneer een fysieke open dag niet mogelijk is.

Wat zijn de verschillen tussen een 360 gradenvideo en Google Maps Business View, en wat kun je ermee als school zijnde? In deze blog komt alles op dit gebied aan bod waarbij van Ei naar Kip je kan helpen.

Wat zijn de verschillen tussen een 360 gradenvideo en Google Maps Business View?

Een 360 gradenvideo is, zoals de naam al suggereert, een video waarbij de kijkers hun devices kunnen draaien, waardoor de gehele ruimte zichtbaar wordt. Over het algemeen wordt hierbij één camera in het midden van een kamer/gebied gezet, waarvandaan alle kanten goed zichtbaar zijn. Zo zal de gebruiker het ervaren alsof hij in het midden van de kamer staat, terwijl diegene eigenlijk heel ergens anders is.

Een andere toepassing van 360 gradenvideo’s is een digitale rondleiding of videotour. Voor een onderwijsinstelling is dit bijvoorbeeld heel handig; tijdens tijden van pandemie kunnen aankomende scholieren en studenten zien waar zij naar school zullen gaan en hoe alles eruitziet. Zo kunnen zij al bekend raken met de school en met wat ze kunnen verwachten van bijvoorbeeld de kluisjes, het schoolplein, de gangen en de lokalen. Een 360 gradenvideo kan ook bekeken worden met een virtualrealitybril, wat de ervaring nóg specialer maakt. Hiervoor kan een kartonnen VR-bril gemaakt worden met het logo van de school erop, waardoor de school gegarandeerd goed en vooruitstrevend uit de bus zal komen.

Google Maps Business View verschilt van de 360 gradenvideo, omdat het beeld niet bepaald wordt door video, maar door afbeeldingen. Met de Google-tool kunnen bezoekers zelf uitkiezen waar zij heen gaan en wat voor hen belangrijk is. Het is vergelijkbaar met Google Streetview, maar dan in een gebouw in plaats van op straat. Ook hiermee kan een fijne digitale rondleiding gegeven worden, waarbij zij zelf actief ‘deuren openmaken’ en ruimtes bezoeken. Zo is het net alsof ze zelf door school lopen!

Daarnaast kun je zowel de 360 gradenvideo als Google Maps Business View voor een langere periode gebruiken, waardoor het de investering zeker waard is!

De opties voor een 360 gradenvideo of Google Maps Business View voor school

We hebben al kort behandeld wat er mogelijk is voor een school of onderwijsinstelling wanneer je kiest voor een 360 gradenvideo of Google Maps Business View. Dit is echter nog niet alles: bij van Ei naar Kip houden we van creativiteit, dus denken we graag mee over de wensen en hoe we het creatieve met het professionele kunnen combineren. Op die manier zullen toekomstige scholieren en studenten er nog lang over napraten.

Een digitale rondleiding in de vorm van één van deze twee opties is gegarandeerd iets waar indruk mee gemaakt zal worden en wat voor langere periodes gebruikt kan worden. Het is een eenmalige investering die jouw school zonder twijfel onderscheidt van andere onderwijsinstellingen.

De kosten die verbonden zijn aan een 360 gradenvideo of Google Maps Business View hangen af van jouw wensen. Wil je exact weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Ben jij al overtuigd van de mogelijkheden van een digitale rondleiding? Neem dan contact op met van Ei naar Kip om de wensen door te spreken.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op