Binnen 1 minuut van bezoeker naar klant

20201028_160121

Dat willen we allemaal wel in 1 minuut van een bezoeker, een klant maken. Een gemiddeld verkoopgesprek kost een uur dus tel uit je tijd winst. Hoe doe je dat? Het antwoord is videocontent. Maar, gaat het echt zo makkelijk? Ja en nee maar dat leggen we allemaal in dit artikel uit.

Van (elevator) pitches naar gave video’s

De meeste ondernemers geven meerdere keren per maand een (elevator) pitch over hun bedrijf. Vaak duurt deze pitch maximaal 1 minuut en wordt vaker gedaan dan je soms zelf door hebt. Denk bijvoorbeeld eens aan het praatje tijdens het uitlaten van je hond, het gesprek wanneer je een oude bekende tegen komt in de super markt of natuurlijk tijdens een netwerkbijeenkomst.

Want als ondernemer praat je vaak over je bedrijf tijdens verjaardagen wordt er door die ene oom altijd wel even gevraagd hoe het met je bedrijf gaat. Dan vertel je vaak kort en bondig over de laatste ontwikkelingen.

Deze korte updates en pitches kun je ook omzetten in video’s en wanneer je dit goed doet verhoogt dat zeker je omzet. Het steeds langs zien komen van korte goede video’s geeft bij je huidige klanten steeds weer even een stukje zichtbaarheid van jouw bedrijf. En voor potentiële nieuwe klanten die ook online rond zwerven is het misschien net die ene video waarbij hij of zij op actie uit gaat.

Wat vertel je dan in 1 minuut?

Het belangrijkste is om de boodschap van je bedrijf te vertellen. Welke problemen los jij op voor jouw klanten? Soms kun je zelfs al op het gevoel inspelen binnen een minuut. Met bijvoorbeeld een goede openingsvraag.

Wanneer je een serie van korte video’s laat maken kun je in elke video een speciaal thema of onderwerp vertellen. Ook kun je bijvoorbeeld updates van je bedrijf of in de branche waarin je werkzaam bent vertellen. Het belangrijkste is om duidelijk te zijn en niet te veel ingewikkelde informatie te geven in de korte tijd.

Een voorbeeld van de inhoud kan bijvoorbeeld zijn:

  1. Openingsvraag; waarom kiezen voor online BHV training?
  2. Opsomming voordelen; duurzaam, online, voordelig en eenvoudig.
  3. Werkwijze; klik op de link, download de app, begin met de cursus.
  4. Extra voordelen; goed inzicht in de voortgang, tussentijdse toetsen.
  5. Unieke service benoemen; Wij staan altijd voor je klaar.
  6. CallToAction (CTA); Meer weten? Neem contact met ons op.

 

Gebruik je animatie- of videobeelden?

Dit is voor elke video weer anders onze voorkeur gaat uit naar echte videobeelden. Niet omdat wij graag achter de camera staan maar omdat het vertrouwen overbrengen naar de kijken met echte beelden en mensen vele malen makkelijker gaat. Maar wanneer animatie echt meerwaarde geeft dan kiezen we toch voor animatie.

Vaak zijn de kosten wel gelijk maar is het in de productie over het algemeen sneller om een animatie te laten maken. Omdat je niet afhankelijk bent van acteurs en locaties.

Laat je inspireren…

Wij hebben al vele video’s mogen maken voor bedrijven in verschillende branches. Natuurlijk is niet alles voor elke branche in 1 minuut uit te leggen. Daarom zijn er hieronder ook een aantal langere video’s te vinden.

VOORBEELDEN:

 

Heb je aan 1 video genoeg of is een reeks beter?

Het plaatsen van content werkt altijd beter wanneer dit consistent is. Dus bijvoorbeeld elke week of iedere maand. Maar plaats niet alleen video’s de mix tussen video, fotografie, tekst en grafisch is erg belangrijk. Eén video kan zeer effectief zijn en veel helpen bij bijvoorbeeld verkoop gesprekken en op de welkomstpagina van je website. Maar wanneer je het op social-media wilt plaatsen zal het meer effect hebben wanneer je consistent een reeks video’s plaatst.

Wat zijn de kosten van een 1 minuut video?

Korte pitchvideo’s worden vaak in een batch gemaakt waarbij we meer dan 1 video opnemen. Hierdoor liggen de kosten per video lager dan wanneer je 1 video maakt. Wij kunnen video’s van circa 1 minuut leveren vanaf 85 euro per stuk met een minimale afname van 10 stuks. Dit gaat om eenvoudige pitchvideo’s. Wil je een exacte prijs? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten kosten van video voor jouw bedrijf?

Plan een gratis inzichtgesprek om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Hierna maken wij ook vrijblijvend een overzichtelijke offerte op maat.

Bel ons via 06-50404114 of stuur een mail naar info@vaneinaarkip.nl voor een afspraak.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.