Animatiefilm

Een boodschap op een heldere en creatieve manier communiceren? Met een animatiekarakter is dat mogelijk, zonder dat je zelf voor de camera hoeft te verschijnen. Een animatiekarakter is een digitaal vormgegeven poppetje dat kan bewegen – in 2D of 3D. Op basis van een ingesproken tekst en eventuele beweeginstructies komt het fictieve figuurtje tot leven.

Toepassingen van een animatie

Wij kunnen voor jou een ‘digitaal gezicht’ van je bedrijf ontwerpen, maar ook voor andere vormen van animaties kun je bij ons terecht; het animeren van logo’s bijvoorbeeld. Bewegende beelden hebben sneller en langer de aandacht dan iets stilstaands. Op die manier krijgt de intro of outro van jouw film meer nadruk, zodat je bedrijfsnaam/-logo beter blijft hangen.

Ook als je iets complex wilt overbrengen kan het raadzaam zijn om daarbij gebruik te maken van grafische middelen. Aan de hand van infographics worden data op een visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd. Een infographic is een weergave van tekst en beeld, zoals een kaart of grafiek.

Bij het maken van animaties werken wij nauw samen met voice-overs. Een voice-over helpt om jouw verhaal nóg beter over te brengen.

De voordelen van een animatievideo

Een van de grote voordelen van een animatie is dat het financieel aantrekkelijk is. Er hoeft bijvoorbeeld geen cameraploeg op stap en een filmlocatie huren is ook niet nodig. Een ander groot voordeel van een animatie is dat het kort en krachtig een boodschap kan overbrengen; op een aansprekende manier maak je een statement of leg je iets uit.

Voorbeelden

Om een indruk te geven van de mogelijkheden staan hieronder een aantal voorbeelden uitgelicht. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk al ons werk op onze portfolio pagina.

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd hoe een animatie kan bijdragen aan meer exposure voor jouw product of dienst? Vraag vrijblijvend een offerte aan!