360 graden video of een Google Maps Business View: Wat is het verschil?

360-graden-video-voor-Google-Maps-Business-View-vierkant-01

De afgelopen jaren is er flink gesleuteld aan 360 graden video en bijbehorende technieken en is het daarbij ook een stuk dichterbij Google Maps gekomen. Tot zoverre, dat ondertussen het verschil een beetje vervaagd is. Toch zijn er belangrijke verschillen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben.

Zo kunnen we ondertussen (bijna) overal ter wereld wandelen door middel van Google Maps, zonder überhaupt ons huis te hoeven verlaten. We kunnen ook door verschillende gebouwen lopen met de Google Maps Business View. Een fijne manier om een gebouw te ontdekken, ondanks dat je er nooit fysiek bent geweest. Dit kan ook een enorm voordeel bieden voor scholen: aankomende scholieren en studenten de kans bieden om door de school te ‘lopen’, wanneer een fysieke open dag niet mogelijk is.

Bovendien zien we ook steeds vaker 360 graden video’s voorbijkomen, bijvoorbeeld tijdens livestreams voor open dagen of op sociale media. Een handige manier om een volledige kamer te kunnen laten zien, zonder fysiek aanwezig te zijn. Zo kun je toch de sfeer een beetje proeven.

Wat zijn de verschillen tussen een 360 graden video en Google Maps Business View en wat kun je ermee als school zijnde? In dit blog komt alles aan bod waar van Ei naar Kip je op dit gebied kan verder helpen.

Wat zijn de verschillen tussen een 360 graden video en een Google Maps Business View?

Een 360 graden video is, zoals de naam al zegt, een video waarbij de kijker zijn/haar device kan draaien waarmee de gehele ruimte zichtbaar wordt. Over het algemeen wordt hierbij één camera in het midden van een kamer/gebied gezet waarmee alle kanten goed en duidelijk zichtbaar zijn. Zo zal de gebruiker het ervaren alsof hij/zij in het midden van de kamer staat, terwijl de ontvanger heel ergens anders is.

Een andere mogelijkheid voor 360 graden video’s is het geven van een digitale rondleiding of videotour. Voor een onderwijsinstelling is dit bijvoorbeeld heel handig om tijdens deze bijzondere corona-tijden aan aankomende studenten en scholieren te laten zien waar zij naar school zullen gaan en hoe alles eruitziet. Zo kunnen zij al bekend worden met hoe de school eruitziet, wat ze kunnen verwachten van bijvoorbeeld kluisjes, het schoolplein, gangen en lokalen. Een 360 graden video kan ook bekeken worden met een virtual reality bril, wat de ervaring nóg specialer maakt. Hiervoor kan een kartonnen virtual reality bril gemaakt worden met het logo van school erop, waardoor de school gegarandeerd goed en als vooruitstrevend uit de bus zal komen.

voorbeeld bedrukte Virtual Reality bril (VR)

Een Google Maps Business View verschilt van de 360 graden video dat het eigenlijk geen video is, maar afbeeldingen. Hiermee kan de bezoeker zelf uitkiezen waar hij/zij heen gaat en wat voor hen belangrijk is. Het is simpelweg Google Streetview, enkel in het gebouw in plaats van op straat. Ook hiermee kan een fijne digitale rondleiding gegeven worden waarbij zij zelf actief ‘deuren openmaken’ en ruimtes bezoeken. Zo is het net alsof ze zelf door school lopen!

Daarnaast kun je zowel de 360 graden video als de Google Maps Business View voor een langere periode gebruiken, waardoor het de investering zeker waard is!

De opties voor een 360 graden video of Google Maps Business View voor school

We hebben al kort behandeld wat er mogelijk is voor een school of onderwijsinstelling wanneer je kiest voor een 360 graden video of Google Maps Business View. Maar dit is niet alles: Bij van Ei naar Kip houden we van creativiteit, dus denken we graag mee over de wensen en hoe we het creatief en professioneel kunnen positioneren, waar toekomstige studenten en scholieren nog lang over zullen napraten.

Een digitale rondleiding in de vorm van één van deze twee opties is gegarandeerd iets waar indruk mee gemaakt zal worden en wat voor langere periodes gebruikt kan worden. Zo is het een eenmalige investering en kun je je hiermee als innovatief positioneren als school zijnde.

De kosten die verbonden zijn aan een 360 graden video of Google Maps Business View hangen af van jouw wensen. Zo heb je al een video vanaf 1.000 euro of een Business View vanaf 750 euro. De kosten voor een Business View zijn gebaseerd op het aantal posities die gefotografeerd moeten worden. Er zijn minimaal 3 posities voor nodig.

Ben jij al overtuigd van de mogelijkheden voor een digitale rondleiding? Neem dan contact op met van Ei naar Kip om de wensen door te spreken. Of toch op zoek naar iets anders? Bekijk dan welke diensten wij nog meer aanbieden: wie weet zit er iets voor je bij!

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.